Crna Gora će imati dva predstavnika u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Evropa ligu - u narednu rundu plasirali su se Čelik, koji je kod kuće remizirao sa Borcem iz Banjaluke (1:1), i Zeta koja je uprkos minimalnom porazu od Pjunika u Podgorici (1:2) lako sačuvala veliku prednost iz prve utakmice. Rudar je, uprkos remiju u gostima sa Širakom (1:1), završio kvalifikacije već u prvom kolu.

Aktuelni osvajač Kupa uspio je da već u svom prvom izlasku na evropsku scenu napravi vrijedan rezultat - Nikšićani su još jednom remizirali sa Borcem iz Banjaluke, pa su zahvaljujući većem broju postignutih golova u gostima izborili mjesto u drugoj rundi. Kao i sedam dana ranije, Čelik je bio bolji rival od bosanskog predstavnika koji je i ovog puta utakmicu završio sa igračem manje pošto je u 50. minutu Živković isključen zbog dva žuta kartona. Samo četiri minuta kasnije Nikšićani su poveli zahvaljujući autogolu Milića, ali su gosti uspjeli da se vrate u meč golom Grahovca u 58. minutu. Ipak to je bilo sve što su gosti uspjeli da naprave u ovom meču, pa Čelik zasluženo ide na megdan ukrajinskom Metalurgu.

Zeta je pod Goricom izgubila od Pjunika 1:2, ali je bez problema sačuvala veliku prednost iz prve utakmice. Izabranici Rada Vešovića su poveli u 16. minutu kada je Miloš B. Radulović ugasio sve nade gostiju da mogu stići tri gola zaostatka, pa se Jermenski predstavnik morao zadovoljiti samo preokretom i pirovom pobjedom koju je ostvario u režiji Tatojana i Pogosjana. Rival Golubovčana u drugoj rundi biće finski JJK koji je u dvomeču bio bolji od norveškog Stabeka sa ukupnim rezultatom 4:3.

Prvu evropsku prepreku nije uspio da preskoči samo Rudar, za kojeg je bio koban poraz u prvoj utakmici u Nikšiću. Tim Nikole Rakojevića uspio je da stigne zaostatak iz prvog meča već u 11. minutu autogolom Mkojana, ali je nada gostiju da mogu do pobjede kratko trajala pošto je nepuna tri minuta kasnije Diop postavio, pokazalo se, konačan rezultat.

Prve utakmice druge runde kvalifikacija za Evropa ligu igraju se 19. jula, dok će revanš mečevi biti odigrani 26. jula.


Rezultati

Širak - Rudar 1:1 - ukupno 2:1
Diop 14' - Mkojan 11' (ag)

Čelik - Borac 1:1 - ukupno 3:3
Milić 54' (ag) - Grahovac 58'

Zeta - Pjunik 1:2 - ukupno 4:2
M.B.Radulović 16' - Tatojan 19', Pogosjan 88'