Fudbaleri Zete napravili su veliki korak ka drugoj rundi kvalifikacija za UEFA Evropa ligu - tim iz Golubovaca savladao je danas u Jerevanu ekipu Pjunika sa velikih 3:0. Odličan rezultat pred revanš ostvario je i osvajač Kupa Čelik koji je u Banjaluci igrao neriješeno sa Borcem (2:2), dok je najviše razočarao Rudar koji je u Nikšiću poražen od Širaka sa 1:0.

Zeta je na terenu najtrofejnijeg jermenskog kluba povela u 62. minutu golom Igora Vujačića, da bi u 81. minutu, nepun minut nakon što je ušao u igru Zarija Peličić duplirao prednost svog tima. Sjajnu predstavu gostiju zaokružio je Petar Orlandić u drugom minutu sudijske nadoknade.

I drugi duel crnogorskih i jermenskih predstavnika završen je pobjedom gostiju, pošto je Širak u Nikšiću savladao pljevaljski Rudar sa 1:0. Jermenski osvajač Kupa slavio je kraj Bistrice zahvaljujući golu senegalskog internacionalca Joro Lamine Lija koji je u 71. minutu savladao Vukliša. Iako je Rudar imao incijativu tokom većeg dijela utakmice, gosti su napravili veliki korak ka drugoj rundi Evropa lige.

Sjajan rezultat u gostima napravio je nikšićki Čelik, koji je u Banjaluci igrao neriješeno protiv favorizovanog Borca - 2:2. Novi crnogorski prvoligaš je poveo u 37. minutu golom kapitena Bojića iz penala, nakon što je Živković prekršajem zaustavio Ivanovića u svom šesnaestercu. Borcu nije mnogo trebalo da napravi preokret, pošto je dva minuta kasnije Stokić izjednačio na asistenciju Dugića, a zatim se asistencijom revanširao svom saigraču za vođstvo domaćih.

Ipak, Čelik je još jednom pokazao veliko srce i zasluženo došao do odličnog rezultata pred revanš osam minuta prije kraja kada je Agović pogodio na dodavanje Adrovića. Nikšićani su utakmicu završili sa dva igrača više, pošto je Kantar u 86. minutu zbog starta nad Brnovićem zaradio drugi žuti karton dok je Dujaković u trećem minutu sudijske nadoknade dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nad Ivanovićem.

Naši predstavnici će revanš utakmice igrati 12. jula. Rudar će od 16 časova gostovati u Gjumriju, Čelik će od 17.30 časova dočekati Borac u Nikšiću, dok će Zeta od 20 časova na Gradskom stadionu dočekati Pjunik.


Rezultati

Pjunik - Zeta 0:3

Vujačića 62', Peličić 81', Orlandić 90'

Rudar - Širak 0:1
Li 71'

Borac - Čelik 2:2
Stokić 39', Dugić 42' - Bojić 37' (p), Agović 82'