Reprezentativci Crne Gore Stefan Savić i Petar Grbić posjetili su danas centar za obrazovanje i osposobljavanje "1. jun" u Podgorici u sklopu akcije "Ambasadori fudbala"

koju organizuje GrassRoots kancelarija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Naši reprezentativci su štićenicima ove škole poklonili i potpisivali majice, šalove i lopte, odgovarali na njihova pitanja, a kulminacija događaja bio je meč malog fudbala koji je pripao "domaćoj" ekipi. Štićenicima doma pošlo je za rukom ono što nije uspjelo Engleskoj i Švajcarskoj - da postigne ne jedan, već četiri gola Stefanu Saviću i saigračima na oduševljenje njihovih školskih drugova koji su čitav meč oduševljeno navijali.


- Veoma sam srećan i ponosan što sam danas ovdje. Uživao sam u druženju sa ovom djecom, ova posjeta me podsjetila koliko puno radosti možemo pokloniti nekome sa malo pažnje. Ova djeca su nam pokazala koliko vole i koliko im znače fudbal i sport uopšte i nadam se da će u budućnosti biti više ovakvih akcija. Naravno, dogovorili smo revanš čim se ukaže nova prilika - kaže štoper Partizana.

Debitant u jatu "sokola" Grbić bio je oduševljen reakcijom djece na njihovu posjetu, pa planira da ih posjeti kad god se za to ukaže prilika. 

- Veoma mi je drago da sam danas ovdje, jer znam koliko ovo znači ovoj djeci. Danas sam upoznao puno simpatične djece, ali i dosta mališana koji su talentovani za fudbal. Podijelili smo im poklone i odgovorili na sva pitanja koja su ih interesovala, objasnili im mnoge stvari. Ova djeca imaju hendikep, ali je njihovo srce veliko i čisto. Koristiću svaku priliku koja se ukaže da ih posjetim i provedem vrijeme sa njima. Drago mi je da FSCG radi ovakve akcije i nadam se da će ih biti još više - rekao je kapiten Mogrena.  

A da će akcija ovog tipa biti mnogo više u budućnosti, potvrdio je i direktor GrassRoots kancelarije FSCG Zoran Mijović.

- Akcija "Ambasadori fudbala" u toku je već tri mjeseca, tokom kojih smo do sada posjetili nekoliko osnovnih škola. Cilj naše kampanje je da što više djece uključimo u fudbal, bez obzira na uzrast, fizičke i intelektualne sposobnosti. Cilj GrassRoots programa je da stvori zdrave korjene i proširi bazu mladih koji se bave fudbalom i omogući im da uživaju u svim ljepotama koje ova igra nudi - rekao je Mijović.