Barani savladali Radnički u revanšu druge runde kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija…

Fudbaleri Mornara igraće u trećem kolu kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija. Crnogorski predstavnik savladao je nakon jedanaesteraca Radnički iz Kragujevca (2:1, penalima 4:3) i tako nadoknadio zaostatak iz prvog meča (1:0).

Na ,,DG areni“ večeras je viđena drama koja se završila srećno po Mornar. Barani su odigrali izuzetno dobar meč, uprkos kvalitetu rivala, od starta krenuli po preokret. Najava sjajne noći stigla je u finišu prvog poluvremena. Darko Zorić je izveo korner, a Kris Ondong Mba sjajno glavom loptu poslao u mrežu za 1:0.

I jedna i druga ekipa imale su šanse u nastavku, da bi u 82. minutu Mornar došao na korak od prolaska dalje. Siniša Stevanović je ubacio loptu iz auta, a Ondong nakon finte pogodio za 2:0.

Sve je tada išlo u korist Mornara, međutim, duboko u sudijskoj nadoknadi gosti su stigli do pogotka koji je meč odveo u produžetke, a strijelac je bio Milan Aleksić.

Produžeci nijesu donijeli mnogo uzbuđenja, pa je odluka o putniku u narednu fazu morala pasti nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Prvi jedanaesterac nije iskoristio vezista Mornara Marko Đurišić, ali je kapiten Radničkog Slobodan Simović pogodio stativu, dok kod domaćina nisu griješili Marko Ćetković, Kotaro Kiši, Andrija Kaluđerović i Filip Mitrović...

Crna Gora sada ima dva predstavnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a moguće i trećeg, ukoliko Budućnost sjutra u revanšu nadoknadi gol minusa iz prvog duela sa sofijskim CSKA 1948 (1:0).