Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je na Zlatiboru odgovarajuću selekciju Srbije sa 1:0 u međunarodnoj prijateljskoj utakmici.

“Sokoli” su bili bolji rival od svog protivnik, kojem je ovo prvo okupljanje u ovoj generaciji. Meč je odlučen u finišu prvog poluvremena kada se u listu strijelaca upisao Nikola Jovanović.

Selektor naše U-16 selekcije Sava Kovačević bio je zadovoljan igrom koju je njegov tim pokazao protiv “orlova”.

- Utakmica je bila prava takmičarska, ali mislim da je pobjednika odlučilo veće iskustvo koje smo stekli igranjem zvaničnih međunarodnih utakmica. Naša selekcija se priprema za igre u Singapuru i u sklopu toga smo odigrali 15 utakmica, dok je našem protivniku ovo bila praktično prva provjera u ovom sastavu. Što se igre tiče, zadovoljan sam, igrači su pokazali volju, želju i htjenje i u potpunosti su u djelo sproveli ono što smo se dogovorili - istakao je Sava Kovačević.

Do kraja priprema na Zlatiboru naša selekcija će odigrati još jedan meč, protiv Slobode iz Užica, a selektor je najavio da će šansu dobiti igrači koji danas nisu igrali ili su imali manju minutažu.



Srbija - Crna Gora 0:1 (0:1)

Zlatibor - Stadion: “Švajcarija”.
Gledalaca: 400.

Sudija: Nenad Đokić (Srbija).

Strijelac
0:1 - Jovanović 35’

Žuti kartoni
Šuljagić, Kupreski – Srbija
Nedović - Crna Gora

Srbija: Šuljagić (Toševski), Jakšić (Topić), Stupar (Janjić), Jokić (Tepić), Jovanović, Mitrović (Zdjelar), Simić (Moravac), Šakić, Bajić (Kupreski), Stojanović (Perišić), Spremo (Mitrović).

Crna Gora: Kordić, Bošković (Kaluđerović), Marković, Šarkić (Vukićević), Baošić, Prančić, Jovanović, Nedović (Krivokapić), Boljević (Lalošević), Kosović (Ilinčić), Grbović.