Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Hrvatske u Podgorici sa 1:0 u prvoj od dvije međunarodne prijateljske utakmice.

Naša selekcija je slavila golom Nebojše Kosovića koji je minut prije kraja prvog poluvremena u gol pretvorio penal koji je izborio Luka Đorđević. Hrvatska se predstavila u dobrom svijetlu, naročito u uvodnim minutima utakmice kada je stvorila nekoliko solidnih prilika. Ipak, kako je vrijeme odmicalo igra naše selekcije bila je sve bolja i konkretnija, a nagrada je stigla u finišu prvog poluvremena kada je Đorđević pobjegao čuvarima i izborio najstrožu kaznu koju je iskoristila "desetka" domaćina.

U drugom poluvremenu igrao je samo jedan tim, a posao našoj selekciji značajno je olakšalo isključenje Molnara u 60. minutu. Do kraja meča su se ređale prilike pred golom Hrvatske, a rezultat je ostao nepromijenjen samo zahvaljujući nedostatku koncentracije, ali i svježine, "sokolića".

Drugi meč dva protivnika biće odigran sjutra (utorka), takođe na Trening kampu FSCG. Utakmica počinje u 19.00 časova.



Crna Gora - Hrvatska 1:0 (1:0)

Podgorica - Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 400.

Sudija: Luka Rovčanin (Crna Gora).

Strijelac
1:0 - Kosović Nebojša 39' (p)

Žuti kartoni
Kopitović, Jovanović - Crna Gora
Kolinger, Brlek, Mujan - Hrvatska

Crveni karton
Molnar 60' - Hrvatska

Crna Gora: Kordić, Hočko, Uskoković, Kopitović (Rizvanović), Kartal, Draganić, Jovanović, Savićević, Gazivoda (Đalović (Bošnjak)), Kosović (Jeknić), Đorđević (Poček).

Hrvatska: Banić, Maroti (Brlek), Tomašević, Kovačić (Biljan), Kolinger (Elez), Milić (Molnar), Plum, Bertić (Pavić), Čakarun (Mujan), Špehar, Marinčić.