Reprezentacija Crne Gore pretrpjela je poraz u duelu sa selekcijom Norveške u prijateljskom meču odigranom na stadionu Uleval u Oslu. «Hrabri sokoli» pružili su snažan otpor domaćinu, ali je nesuđen prekršaj nad Poleksićem nakon kog je domaći došao do predosti uslovio da na kraju dođe i do pobjede.

Norvežani su do prednosti došli u samom finišu prvog poluvremena, nakon prekida i naizgled bezazlenog ubacivanja. Centaršut Pedersena sa desne strane i gužvu u kaznenom prostoru naše selekcije iskoristio je Frindhajm koji je u skoku napravio prekršaj nad Poleksićem nakon čega je poslao loptu u mrežu.

Uslijedili su burni protesto «sokola» ali je sudija Erikson ostao neumoljiv i uz to pokazao žute kartone Vučiniću i Pavićeviću.

U nastavku susreta naša selekcija nastavila je sa dobrom igrom, pa je nakon propuštenih prilika Vukčevića i Pekovića stiglo izjednačenje u 81. minutu susreta. Izjednačenje našoj selekciji obezbijedio je kapitern Vučinić fenomenalnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Ipak, sreća je u samom finišu okrenula leža našoj selekciji pa je domaćin preko rezerviste Hajlanda stigao do trijumfa.



Norveška – Crna Gora 2:1

Oslo - Stadion “Uleval”.
Gledalaca: 13,132.

Sudija: Jonas Erikson (Švedska).

Strijelci
1:0 - Frindhajm 44’
1:1 - Vučinić 81’
2:1 - Hajkland 89’

Žuti kartoni
Pavićević, Jovanović, Božović, Vučinić, Peković, Pejović - Crna Gora

Norveška: Jarstejn, Hegli (Hejland), Veler, Hangeland, Jensen (Skjelbred), Hauger, Pedersen, Par , Grindhajm (Moldskred), Huseklep, Kerju.

Crna Gora: Poleksić, Pavićević (Kašćelan), Batak (Tomašević), Džudović, Jovanović (Pejović), Peković, Novaković (Zverotić), Božović (Bećiraj), Vukčević (Delibašić), Vučinić, Đalović.