Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom od dva prijateljska meča sa selekcijom Albanije. „Sokolići“ su na poluvremenu duela u Skadru imali dva gola prednosti, ali su u nastavku dozvolili protivniku da tri puta pogodi metu i dođe do pobjede.

Izabranici Aleksandra Miljenovića bili su mnogo bolji od protivnika u prvom dijelu igre, što najbolje potvrđuju dva gola prednosti na odmoru. Nastavak susreta donio je neobjašnjiv pad u igri naše selekcije što su reprezentativci Albanije znali da iskoriste i krunišu sa tri pogotka.

Naši omladinci došli su do prednosti nakon 17.minuta igre –odličan centaršut Vukadinovića udarcem glavom u pogodak je pretvorio Mugoša. Prednosti „sokolića“ duplirao je Vučinić koji je u 29.minutu udarcem sa iice kaznenog prostora na najljepši način krunisao solo akciju.

Nastavak susreta donio je bolju igru domaćina koji je smanjio prednost naše selekcije pogotkom Štinija koji se u 53.minutu našao na pravom mjestu nakon intervencije golmana Ljuljanovića i odbijenu loptu poslao u mrežu. Izjednačenje selekciji Albanije donio je Škurtaj u 54.minutu udarcem sa bijele tačke. Prethodno je Mijušković neoprezno startovao i napravio jedanaesterac.

Albanci su do totalnog preokreta došli devet minuta prije kraja susreta – rezervista Trapaj odlično je reagovao nakon centaršuta sa lijeve strane i udarcem glavom matirao našeg golmana.

Revanš meč dvije selekcije, koji će se odigrati na terenu Traning kampa Fudbalskog saveza Crne Gore sa, zakazan je za četvrtak sa početkom u 16.30 časova. 

-------------------------------------------------------------------

Albanija – Crna Gora 3:2

Skadar – Stadion Loro Borići.
Gledalaca: oko 500.

Sudija: Odidi (Albanija)

Strijelci:
0:1 – Mugoša 17’
0:2 – Vučinić 29’
1:2 – Štini 53’
2:2 – Škurtaj 64’ (p)
3:2 – Trapaj 81’

Žuti kartoni:
Bardula, Lamaj (Albanija)
Vukadinović, Đurašković, Mijušković (Crna Gora)

Albanija: Abdulahi, Topali (Imami), Marku (Trapaj), Lamaj, Šehu, Eglantin (Šaba), Štini (Kuli), Muga, Škurtaj, Hasani, Bardula (Musta).

Crna Gora: Ljuljanović, Vukadinović (Bogdanović), Radunović, Kosović (Adamović), Alić, Mijušković (Đurašković), Agović (Karadžić), Bojić, Mugoša, Pejaković (Pržica), Vučinić (Jakovljević).