Četri kola prije kraja T-Com 1. CFL fudbaleri fudbaleri Rudara i dalje imaju četiri boda prednosti u odnosu na naajbližeg pratioca u borbi za titulu, ekipu Budućnosti. Pljevljaci su u 29.kolu remizirali na gostovanju Dečiću, dok su plavo-bijeli ostvarili istovjetan učinak u Radanovićima. Ubjedljivu pobjedu upisala je Sutjeska u duelu sa Mornarom, dok je Petrovac u Beranama osvojio tri važna boda u borbi za opstanak. 

Dečić – Rudar 2:2
Lider šampionata bio je na rubu poraza u Tuzima, ali je raspoloženi Miroje Jovanović u sudijskoj nadoknadi pogodio metu i donio bod svom timu. Pljevljaci su tako održali pet bodova prednosti u odnosu na Budućnost. Gosti su bolje započeli susret i došli do prednosti golom Nedjeljka Vlahovića u devetom minutu. Tek što su krenuli sa centra gosti su stigli do izjednačenja – centaršut Krtovića u pogodak za izjednačenje pretvorio je defanzivac Nikola Mihailović.
Nastavak susreta donio je bolju igru domaćina, koju je u 85.minutu krunisao Adis Đoković. Pljevljaci su nakon pogotka Đokovića bacili sve karte u napada, što je rezultiralo pogotkom Jovanovića u trećem minutu sudijske nadoknade.

Grbalj – Budućnost 1:1
Duel ekipa koje su odmjerile snage prije tri dana u polufinalu Kupa Crne Gore završen je bez pobjednika. Fudbaleri Grblja su u većem dijelu susreta bili bolji od rivala, ali nisu uspjeli da dođu do sva tri boda. Domaćin je došao do prednosti u desetom minutu susreta preko omladinskog reprezentativca Crne Gore Andrije Simunovića. Tim iz Radanovića imao je sva tri boda u džepu sve do 88.minuta susreta – izjednačenje i bod gostimna donio je Ardian Đokaj pogotkom sa bijele tačke.

Sutjeska – Mornar 3:0
Sutjeska je u duelu sa Mornarom osvojila tri važna boda, kojima je došla u sigurnu zonu. Nikšićani su do pobjede došli odličnom igrom, koja je rezultirala sa tri pogotka. Dvostruki strijelac u pobjedi nad Baranima biuo je Merdović, dok je treći pogodak djelo Krsta Zvicera.

Berane - Petrovac 0:1
Petrovac je osvojio velika tri boda na gostovanju u Beranama. Petrovčani su konačno izašli iz opasne zone, u koju su upravo skliznuli fudbaleri Berana. Jedini pogodak za četu Milorada Malovrazića postigao je Vladimir Barać u 73.minutu.

Mogren – Kom 2:1
Aktuelni šampion je opravdao ulogu favorita u duelu sa «fenjerašem» i upisao novu trojku. Pitanje pobjednika duela na Lugovima riješeno je u prvih 45.minuta koje je domaćin krunisao golovima Marka Ćetkovića i Lazara Martinovića. Gosti su u nastavku uspjeli da smanje prednost domaćih preko Račića, ali nisu imali snage za nešto više.

Lovćen – Zeta 1:0
Zeta je konačno doživjela poraz, nakon sjajne serije u drugom dijelu sezone. Golubovčani su poklekli na Cetinju protiv kombinovanog sastava domaće ekipe. Domaćin je slavio zahvaljujući golu Pejakovića u 27. minutu.

Rezultati 29. kola

Dečić – Rudar 2:2
1:0 – Vlahović 9'
1:1 – Mihailović 10'
2:1 - Đoković 85'
2:2 - Jovanović 90'

Grbalj – Budućnost 1:1
1:0 - Simunović 10'
1:1 - Đokaj  88' (p)

Sutjeska – Mornar 3:0
1:0 - Merdović 6'
2:0 - Merdović 22'
3:0 - Zvicer 72'

Berane – Petrovac 0:1
1:0 - Barać 73'

Mogren – Kom 2:1
1:0 - Ćetković 28'
2:0 – L. Martinović 34'
2:1 - Račić 59'

Lovćen – Zeta 1:0
1:0 - Pejaković 27'