Utakmicama 20. kola počeo proljećnji dio takmičenja u Meridianbet 1. CFL…

Sutjeska je na premijeri drugog dijela šampionata bila ubjedljiva u duelu sa Jezerom – nikšićani su slavili trijumf pred svojim navijačima rezultatom 4:2. Aktuelni šampion do prednosti je došao preko Strikovića u 29. minutu, da bi samo dva minuta kasnije Kojašević donio izjednčenje gostima. Do odlaska na odmor Tajron Konrad, najbolji strijelac tima iz Nikšića, vratio je prednost domaćinu.

Gosti iz Plava nisu se predavali pa su nakon deset minuta igre u nastavku još jednom uspjeli da dođu do izjednačenja – precizan je bio Vojin Pavlović. Ipak, izabranici Nenada Brnovića uspjeli su da preko Strikovića i Sahlija još dva puta preonađu put do mreže gostiju i ovjere novi prvenstveni trijumf i bijeg na „plus 2“ u odnosu na Budućnost.

Podgorički „plavo-bijeli“ osvojili su bod na gostovanju Petrovcu, koji će nakon 20. kola šampionata dijeliti treće mjesto na tabeli sa Arsenalom. Izabranici Miodraga Džudovića do prednosti su došli u 17. minutu igre – najvisočiji u kaznenom prostoru domaćina, nakon konrnera, bio je Marko Simić koji je preciznim udarcem glavom pogodio metu. Domaćin je do izjendačenja i boda došao zahvaljujući Dejanu Boljeviću, bivšem defanzivcu Budućnosti, koji je mrežu protivnika pogodio u 53. minutu susreta.

Derbi začelja, duel Rudara i Mornara, pripao je gostima iz Bara. Izabranicima Andrije Delibašića za trijumf je bio dovoljan jedan pogodak, koji je u 47. minutu susreta postigao Aleksandar Vujačić.

Iskra je slavila pobjedu na gostovanju Dečiću i sa nova tri boda pobjegla sa začelja prvoligaške tabele. Danilovgrađane su do trijumfa vodili Žarko Popović koji je mrežu rivala zatresao u 57. minutu i Maria Đoljaja koji je bio precizan osam minuta kasnije. Tuzani, koji su porazom pali na četvrto mjesto na tabeli, meč su završili sa deset igrača zbog isključenja Džonatana Drešaja.

Kiks Tuzana iskoristila je ekipa Arsenala koja je trijumfom pred svojim navijačima u duelu sa ekipom Jedinstvo Franca preuzela treću poziciju na prvoligaškoj tabeli koju dijeli sa Petrovcem. Jedini pogodak na meču, vrijedan tri boda za Tivćane, postigao je kapiten Ćetko Manojlović udarcem sa bijele tačke u 45. minutu susreta. 

Rezultati
Sutjeska – Jezero 4:2
Striković 29’, 65’, Konrad 35’, Sahli 90’ – Kojašević 31’, Pavlović 56’

Petrovac – Budućnost 1:1
Boljević 53’ – Simić 17’

Dečić – Iskra 0:2
Popović 57’, Đoljaj 65’

Arsenal – Jedinstvo Franca 1:0
Manojlović (p) 45’

Rudar – Mornar 0:1
Vujačić 47’