Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore slavila je i u drugom prijateljskom duelu sa Moldavijom.

Nakon 6:1 u srijedu, ekipa Mirka Marić danas nije bila toliko ubjedljiva - 2:0.

Ipak, sa dva trijumfa je okončala februarski ,,prozor“, tako da je na pravi način krenula u pripreme za nastup u Ligi nacija, u septembru.

- Jako je teško u pet dana igrati dvije utakmice sa istim protivnikom, kojeg pritom u prvom meču ubjedljivo pobijedite. Teško je tada motivisati ekipu, a i bilo je dosta umora kod nas, bez obzira na to što smo imali solidan fond igračica. Takođe, probali smo sve igračice koje su mogle da igraju u ovom momentu. U prvom poluvremenu bili smo dosta dobri, dok je drugi dio bio prilično loš. Ne bismo smjeli da uđemo ovako u poluvrijeme i praktično ništa ne napravimo. Ima dosta prostora za napredak, moramo da radimo na još mnogo stvari. Nadam se da ćemo se kroz naredne prijateljske utakmice dobro spremiti za ono što nas čeka u Ligi nacija, istakao je selektor Marić.

Duel u Podgorici obilježila je kapiten Crne Gore Slađana Bulatović. U 32. minutu bila je precizna iz jedanaesterca dosuđenog zbog faula nad Helenom Božić, dok je u finišu utakmice glavom poslala loptu u mrežu gošći.

Naredni prijateljski meč naša selekcija odigraće 10. aprila, kada će dočekati Sjevernu Makedoniju.

 

Crna Gora - Moldavija 2:0

 

Trening kamp FK Budućnost, Podgorica.

Sudija: Tanja Račić (Bosna i Hercegovina)

Strijelci
1:0 - Slađana Bulatović (p) 32', 2:0 - Slađana Bulatović 90'+6'

Žuti kartoni
Karličić, Đukić, Popović - Crna Gora
Kožuhari, Gucu, Kolnik, Tabur - Moldavija

Crna Gora: Ajša Kalač, Milica Radunović (od 46. Andrea Janjušević), Nađa Stanović (od 77. Tanja Malesija), Maja Šaranović (od 46. Aleksandra Popović), Darija Đukić, Helena Božić, Slađana Bulatović, Jasna Đoković (od 86. Jelena Petrović), Jovana Sarić, Jelena Karličić (od 66. Sara Simonović), Armisa Kuč (od 77. Nikolina Caković).
Selektor: Mirko Marić.

Moldavija: Natalija Munteanu, Irina Topal (od 78. Olesea Terentijev), Anastasija Sivobolova, Danijela Mardari, Violeta Mitul, Karolina Tabur, Veronika Kožuhari (od 56. Mihaela Katarau), Kristina Ćeresku, Valerija Virlan, Felicija Gucu, Julijana Kolnik (od 78. Tatjana Pesterean).
Selektor: Eduard Blanuca.