Proljećni dio sezone u Meridianbet 1.CFL počeće sjutrašnjim utakmicama 20. kola.

Biće to nastavak uzbudljivih borbi za titulu, izlazak na međunarodnu scenu, kao i opstanak.

Vrh tabele drže Sutjeska i Budućnost, sa po 37 bodova, a Nikšićani su trenutno lideri zbog bolje gol-razlike. Osim što se bore za titulu, Sutjeska i Budućnost bore se i za epitet najtrofejnijeg crnogorskog kluba. I jedni i drugi napravili su dosta izmjena u igračkom kadru, a sastaće se već u 23. kolu, koje je na programu 4. marta. Sutjeska na startu drugog dijela sezone dočekuje Jezero, dok će Budućnost biti na iskušenjima protiv Petrovca u gostima, utakmici koja je označena kao derbi 20. kola Meridianbet 1.CFL.

Obzirom da će ovog ljeta plasman u Evropu izboriti tri crnogorska kluba (od toga jedan osvajač Kupa), treće mjesto na kraju sezone ne donosi mnogo toga. Trenutno su na trećoj poziciji bodovno izjednačeni Dečić i Petrovac, koji će sa dosta novih igrača dovedenih u zimskom prelaznom roku, probati da napadnu drugu poziciju. Svoju šansu čeka i petoplasirani Arsenal, koji ima dva boda manje, ali koja mora da razmišlja i o opstanku.

Upravo će borba za opstanak biti u fokusu Jedinstvo France i Jezera. Trenutno su u nešto boljoj situaciji od konkurencije, sa tri, odnosno dva boda iznad zone baraža, u kojoj su Rudar i Mornar, koji će se sastati u sjutrašnjem meču 20. kola. U najtežoj situaciji je posljednjeplasirana Iskra, koja je ipak konkurentna u borbi za opstanak. Od sigurne zone udaljena je pet bodova, dok su joj Rudar i Mornar bježe tri, odnosno dva boda.