Treneri i kapiteni klubova Meridianbet 1. CFL, Komisija za ženski i omladinski fudbal odabrali najbolje pojedince u 2022. godini...

Defanzivac madridskog Atletika Stefan Savić proglašen je za najboljeg igrača Crne Gore u godini na izmaku – Savić je od kapitena i trenera klubova Meridianbet 1. CFL dobio ukupno 82 glasa i po šesti put u karijeri se okitio priznanjem najboljeg igrača u svojoj zemlji.

- Velika mi je čast što sam šesti put izabran za najboljeg igrača Crne Gore. Kao što sam i ranije govorio, svaka nagrada koja dolazi iz Crne Gore za mene ima poseban značaj. Hvala svima koji su glasali za mene jer su prepoznali rad, trud i zalaganje i u dresu reprezentacije i u klubu. Ova nagrada predstavlja još veći podstrek da i narednom periodu predstavljam moju zemlju na pravi način, poručio je Savić.

Golgeterka japanskog Minavi Sendaija i našeg nacionalnog tima Slađana Bulatović izabrana je za najbolju igračicu Crne Gore u 2022. godini. Na predlog selektora ženskih selekcija u konkurenciji za igračicu godine našle su se Slađana Bulatović, Aleksandra Popović i Jasna Đoković pa je u glasnju članova Komisije za ženski fudbal Bulatoović dobila 23 boda, šest više od drugoplasirane Popović.

- Hvala svima koji su glasali za mene. Hvala i saigračicama i stručnom štabu reprezentacije. Svakako da najveću zahvalnost dugujem porodici, bez čije bezrezervne podrške moja fudbalska priča ne bi bila uspješna. Ova nagrada je kruna napornog rada, ali i motivacija za nastavak karijere, kazala je Bulatović.

Godinu u Meridianbet 1. CFL obilježili su Novica Eraković i Radisav Dragićević. Vezista Sutjeske osvojio je šampionsku titulu sa timom iz Nikšića i upisao prve nastupe u dresu seniroske reprezentacije Crne Gore. Strateg tivatskog Arsenala prethodne sezone vodio je svoj tim do drugog mjesta u Drugoj ligi, da bi u dvomeču baraža izborio plasman u elitni rang crnogorskog fudbala gdje Tivćani bilježe zapažene rezultate i na polovini sezone zauzimaju peto mjesto na tabeli.

Kapiteni i treneri klubova Meridianbet 1. CFL dodijelili su Erakoviću 58 bodva, drugoplasirani Draško Božović imao je 30, dok je Viktor Đukanović zauzeo treće mjesto sa 25 bodova.

- Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Bila je ovo duga i naporna godina, u kojoj smo osvojili titulu šampiona države. Ovo je i godina u kojoj sam ispunio dječački san, a to je da zaigram za reprezentaciju svoje države. Nadam se da ću u nastavku karijere osvojiti još dosta sličnih nagrada, rekao je Eraković.

Radisav Dragićević je od kolega trenera klubova koji se takmiče u Meridianbet 1. CFL dobio 23 boda i osvojio priznanje za najboljeg trenera ispred Vuka Bogavca iz Jedinstva i Aleksandra Nedovića iz Iskre, koji su dobio po 19 bodova.

- Čast mi je što stojim ovdje sa ovako prestižnom nagradom. Hvala svim kolegama koji su glasali i doprinijeli da dobijem ovu nagradu. Hvala i ljudima iz kluba, koji su uložili mnogo rada i truda ove godine, kada smo ostvarili i istorijskih uspjeh ulaskom u prvu ligu, istakao je Dragićević.

Najperspektivniji igrači u 2022. godini, prema izboru Komisije za omladinski fudbal FSCG, su vezista Dečića Andrej Bajović (2003. godište), ofanzivni vezista Budućnosti Viktor Đukanović (2004. godište) i vezista Zete Dragan Miranović (2005. godište).

Nagrada namijenjena najboljem igraču Futsala pripala je Luki Vuletiću koji sa velikim uspjehom brani boje grčkog AEK-a.

- Ova nagrada pokazuje da je godina bila veoma uspješna za mene. Ujedno, nagrada je podstrek da i ubuduće radim još bolje, kazao je Vuletić.

Osim Stefana Savića, šestostrukog dobitnika nagrade, trofej namijenjen najboljem igraču Crne Gore tokom prethodnih godina osvajali su Mirko Vučinić (sedam), Stevan Jovetić (dva), Marko Baša (jedan) i Stefan Mugoša (jedan), do je u konkurenicji dama priznanje za najbolju igračicu, osim Slađane Bulatović, osvajala i Armisa Kuč.

Kompletne rezultate izbora tradicionalnog izbora najboljih i nauspješnijih možete pogledati OVDJE.

Snimak emisije Najbolji i najuspješmniji u 2022. godini možete pogledati na našem zvaničnom Facebook profilu.