Fudbaleri Budućnosti i Rudara izborili su plasman u finale Kupa Crne Gore koje se igra 19.maja . Plavo-bijeli su u dvomeču polufinala bili bolji od Grblja, dok su Pljevljaci savladali prošlogodišnjeg osvajača trofeja ekipu Petrovca.

Budućnost je nakon minimalne pobjede u Radanovićima savladala izabranike Saše Petrovića i na svom terenu – plavo-bijeli su pobijedili rezultatom 3:2. Domaćin je bio na rubu eliminacije pošto su gosti preko Boškovića koji je pogodio sa bijele tačke u 19.minutu i Matića došli do dva gola prednosti. 

Golovi Grbljana razdrmali su izabranike trenerskog dvojca Vukčević-Dragićević pa su sa dva gola Stolice u poslednjih pet minuta prvog dijela uspjeli da dođu do izjednačenje. Odličnu igru u duelu sa timom iz Radanovića Ilija Stolica je krunisao trećim pogotkom – iskusni napadač pogotdio je metu u 83.minutu i obezbijedio pobjedu svom timu.

Prošlogodišnji osvajač Kupa, ekipa Petrovca, nije uspjela da nadoknadi gol zaostatka iz prvog meča sa Rudarom i obezbijedio plasman u finale najmasovnijeg takmičenja. 

Budućnost i Rudar su po drugi put u finalu Kupa Crne Gore. Pljevljaci su jedini nastup u finalu Kupa završili trijumfalno – na stadionu pod Goricom Pljavljaci su bili bolji od Sutjeske. Budućnost je u finalu Kupa igrala u sezoni 2007/2008 protiv Mogrena. Trofej je pripao Budvanima koji su do pobjede došli boljim izvođenjem jedanaaesteraca.

Rezultati polufinala Kupa:

Budućnost – Grbalj 3:2 (prvi meč 1:0)
0:1 – Bošković 19’
0:2 – Matić 26’
1:2 – Stolica 40’
2:2 – Stolica 45’
3:2 – Stolica 83’

Petrovac – Rudar 0:0 (prvi meč 1:2)