Odigrane četiri utakmice 19. kola, duel Mornara i Dečića odložen…

Ubjedljiva pobjeda nad Jedinstvo dovela je Sutjesku na vrh tabele Meridianbet 1.CFL. Nikšićani su slavili rezultatom 4:0 i zahvaljujući porazu Budućnosti od Iskre (3:0) preuzeli prvo mjesto, zahvaljujući boljoj gol razlici od rivala iz Podgorice.

Briljirao je napadač Sutjeske Tajron Konrad, strijelac prvog i posljednjeg gola na meču u Bijelom Polju. U strijelce su se upisali i Dragan Grivić i Uijdi Sali, čiji pogodak u 70. minutu je jedan od najljepših u dosadašnjem dijelu sezone.

Iskra je sa 3:0 ispratila Budućnost sa stadiona braće Velašević, ustupila Mornaru posljednje mjesto na tabeli (Barani imaju meč manje) i prekinula niz Podgoričana od šest pobjeda u ligi. Halil Muharemović doveo je Iskru u vođstvo u 41. minutu, nakon nešto manje od sat igre prednost je udvostručio Ivan Marković, dok je konačan rezultat postavio Damir Kojašević u 69. minutu.

Primorski deerbi završen je bez pobjednika – 1:1. Petrovac je kao gost poveo preko Mamadua Mendija u 38. minutu, a pola sata kasnije uzvratio je Hulijan Montenegro. Do kraja meča nije bilo promjene rezultata.

Duel Jezera i Rudara završen je bez golova, dok je meč Mornara i Dečića odložen zbog loših uslova za igru.

Trku za najboljeg strijelca vodi Konrad, sa 12 golova. Četiri manje postigao je Mendi, dok po šest imaju Montenegro, Stefan Denković (Dečić), Žarko Korać (Jedinstvo) i Rodrigo Faust (Petrovac).

Rezultati

Arsenal – Petrovac 1:1
Montenegro 68' - Mendi 38'

Jedinstvo – Sutjeska 0:4
Konrad 45'+4', 90'+2', Grivić 56', Sali 70'

Jezero – Rudar 0:0

Iskra – Budućnost 3:0
Muharemović 41', Marković 59', Kojašević 69'

Mornar – Dečić odloženo