Odigrani mečevi 18. kola jesenjeg dijela Meridianbet 1. CFL…

Kolo prije kraja jesenjeg dijela elitnog takmičenja „plavo-bijeli“ iz Podgorice su „pobjegli“ na plus tri najbližem pratiocu, ekipi Sutjeske, koja je danas remizirala na gostovanju Arsenalu.

Ekipu Miodraga Džugovića do trijumfa na Topolici nosili su Marko Bakić i Zoran Petrović – vezista Budućnosti zatresao je mrežu Mornara udarcem sa bijele tačke u 32. minutu susreta, dok je brzonogi napadač duplirao prednost svog tima u 60. minutu. Ime Marka Bakića našlo se i drugi put na listi strijelaca pošto je u 73. minutu zatresao sopstvenu mrežu.

Sutjeska je dva puta imala prednost na gostovanju Arsenalu ali je iz Radanovića odnijela samo jedan bod. Aktuelni šampion do prednosti je došao pogotkom Konrada sa bijele tačke u 14. minutu susreta, da bi nakon osam minuta igre u nastavku Bulatović poravnao rezultat. Novu prednost Nikšićanima obezbijedio je Grivić koji je bio precizan u 59. minutu ali je Bulatović u 71. minutu još jednom nadmudrio odbranu gostiju i postavio konačan rezultat susreta.

Minimalnu pobjedu u 18. kolu Meridianbet 1. CFL upisao je Petrovac koji je, kao domaćin, bio bolji od „fenjeraša“ Iskre. Jedini pogodak na meču postigao je Zoran Mikijelj u 83. minutu.

Jezero i Dečić odigrali su u Beranama susret bez golova, a istim rezultatom završeno je odmjeravanje snaga Jedinstva i Rudara u Bijelom Polju. 

Rezultati
Mornar – Budućnost 1:2
Bakić (ag) 73’ – Bakić (p) 32’, Petrović 60’

Arsenal – Sutjeska 2:2
Bulatović 53’, 71’ – Konrad (p) 14’, Grivić 69’

Petrovac – Iskra 1:0
Mikjelj 83’

Jezero – Dečić 0:0

Jedinstvo – Rudar 0:0