„Hrabri sokoli“ sjutra igraju posljednji meč u 2022. godini…

Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na stadionu „Stožice“ u Ljubljani posljednji trening pred prijateljski meč koji će u nedjelju, 20. novembra, odigrati sa selekcijom Slovenije.

„Sokoli“ u Sloveniju doputovali sa 20 igrača, pošto su zbog povreda dobijenih u prijateljskom duelu sa Slovačkom u glavnom gradu naše zemlje ostali Marko Vešović i Driton Camaj. Selektor Radulović na konfernciji za medije istakao je da našu selekciju očekuje još jedna dobra provjera.

- Ovo je još jedna prilika da se dodatno uigramo i pružimo šansu nekim igračima, da se pripremimo za mart. Povrede Vešovića i Camaja remete te planove, Šipčić je takođe morao da se vrati u klub, uz ranije odsutne Jovetića, Hakšabanovića, Vujačića i Đurđevića. To nam ne dozvoljava da u potpunosti uradimo sve što smo zamislili, ali sam siguran da ćemo uz motiv i želju kakvu smo imali u drugom poluvremenu protiv Slovačke pružiti dobar otpor vrlo ozbiljnoj reprezentaciji. Problemi oko sastava nam ne dozvoljavaju da u potpunosti uradimo sve što smo zamislili, ali sam siguran da ćemo uz motiv i želju kakvu smo imali u drugom poluvremenu protiv Slovačke pružiti dobar otpor vrlo ozbiljnoj reprezentaciji, rekao je Radulović.

Selektor „sokola“ napominje da se moraju eliminisati problemi koji dovode do toga da naš tim prima „lake golove“.

- Pokušaćemo da eliminišemo lake golove koje smo primili protiv Slovačke. Nazvao bih to dječjim bolestima, jer mi smo u prvom poluvremenu imali 10:0 u kornerima, što se ne dešava ni protiv Gibraltara, a onda smo iz prvog kornera protivnika primili gol. Klasičan pad koncentracije, ali to ne smije da se dešava. Ipak, uspjeli smo na kraju da se vratimo, kao što smo se u takmičarskim mečevima vraćali dosta puta - protiv Letonije, Turske, BIH, Holandije... Ali, nismo uspjeli u važnim mečevima, protiv Norveške dva puta, protiv Bosne…  Moramo to da popravimo, da ne dođemo u situaciju da jurimo rezultat, dodao je selektor našeg nacionalnog tima.

Radulović smatra da Slovenija ima dobru ekipu i da naš tim očekuje još jedna kvalitetna provjera.

- Oni su dobra ekipa, koja je sjajno odigrala Ligu nacija u teškoj grupi sa Srbijom, Norveškom i Švedskom. Imali su dobru mladu reprezentaciju čiji igrači su stasali i sada su okosnica A tima. Kada vidite da gro tima dolazi iz jakih liga znate da je to jaka selekcija, da igraju u jakom ritmu. Ovo je dobra provjera, ali tako smo i birali protivnike, da odigramo mečeve u kojima ćemo moći da probamo i pripremimo se za start kvalifikacija. Imamo dosta motiva, a jedan od njih je da se revanširamo za posljednju poraz u Podgorici, zaključio je Radulović.

Kapiten Stefan Savić nada se dobrom rezultatu u posljednjoj utakmici u tekućoj godini.

- Još jedna provjera, posljednja pred start kvalifikacija. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo ostvariti dobar rezultat. Selektor će pružiti šansu igračima koji nijesu igrali mnogo ranije, ali ćemo učiniti sve da se domognemo dobrog rezultata, rekao je naš kapiten.

Naredni rival je, prema riječima Savića, kvalitetna selekcija koja ima nekoliko veoma talentovanih i dobrih igrača.

- Radio je stručni štab analizu, mi ćemo vidjeti detalje. Znamo da su odigrali kvalitetno, mada je i Rumunija promašila dobre šanse, samim tim što su pobijedili u gostima radi se o kvalitetnoj reprezentaciji. Šeško je talentovan u fokusu je javnosti, tu je moj saigrač Oblak, kao i mnogo kvalitetnih igrača, kaže kapiten.

Po prvi put u reprezentativnoj karijeri Savić će igrati protiv Jana Oblaka, fenomenalnog čuvara mreže Slovanačke reprezentacije sa kojim dijeli svlačionicu u Madridu.

- Prvi put igramo jedan protiv drugog. Radujemo se susretu. Tokom tih 90 minuta nećemo biti tako dobri na terenu, kao što smo van njega. Odmah sam dobio poruku od njega i poručio sam mu da se spremi za našu utakmicu.

Na kraju Savić je još jedom istakao koliko ga raduje svaki nastup u reprezentaciji. 

- Uviejk sam rapoložen kad sam u reprezentaciji. Žao mi je što sam propustio Ligu nacija, ali to je sport. Pogotovo u današnejm ritmu, kada se igra na svaka tri dana, postoji veliki rizik od povreda. Srećan sam dok sam u reprezentaciji i tako će biti uvijek dok budem nosio dres, zaključio je Savić.

Utakmica Slovenija - Crna Gora igra se u nedjelju, 20. novembra 2022. godine na stadionu„Stožice“ sa početkom u 15:00 časova.