„Hrabri sokoli“ remizirali u prvom od dva prijateljska meča koja će odigrati u novembru…

Reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Slovačkom rezultatom 2:2 u prijateljskom meču koji je većeras odigran na Gradskom stadionu u Podgorici. 

„Hrabri sokoli“ do remija sa veoma dobrom i motivisanom selekcijom Slovačke došli su u drugom poluvremenu - kapiten našeg tima postigao je oba pogotka, prvi udarcem glavom a drugi sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi vremena. Savić je po drugi put u reprezentativnoj karijeri dvostruki strijelac - ime našeg defnazivca našlo se na listi strijelaca i u pijateljskoj utakmici sa Albanijom odigranoj 12. avgusta 2010. godine u Skadru. 

Izabranici Miodraga Raadulovića u drugom dijelu susreta, pogotovo u posljedjih 20. minuta, bili su mnogo bolji od rivala pa su osim dva pogotka imali i još nekoliko veoma izglednih prilika pred golom Lobotke. 

Prvu priliku na utakmici imala je Crna Gora. Nikola Krstović je u četvrtom minutu dobio loptu na desnoj strani, zatim oštro centrirao po zemlji, ali je Stefan Mugoša za malo bio kratak na ivici peterca.

Na drugoj strani, gosti su prvu šansu pretvorili u gol. U 15. minutu Stanislav Lobotka i Juraj Kucka su odlično kombinovali, a David Hancko rutinski savadao Lazara Carevića.

,,Sokoli” su uzvratili sedam minuta kasnije. Nikola Šipčić je na drugoj stativi šutirao glavom, ali je Ljubomir Šatka sa gol linije otklonio opasnost. Do kraja poluvremena Crna Gora je imala inicijativu, ali bez konkretnijeg učinka pred golom Martina Dubravke.

Početak drugog poluvremena donio je novi pogodak za goste. Kucka je iskoristio smušenost u odbrani ,,sokola” i zatresao mrežu sa desetak metara.

Novu veliku šansu, ovog puta za umanjenje zaostatka, ,,sokoli” su imali u 60. minutu. Debitant Bakić razmijenio je nekoliko pasova sa Novicom Erakovićem, zatim i šutirao, ali je Dubravka uspio da odbrani taj udarac. Krstović je pokušao u 66. minutu, uslijedio je i nekoliko opasnih napada, sve do prvog gola za Crnu Goru. Vukan Savićević je izveo korner, Savić nadvidio Milana Škrinijara i zakucao loptu u mrežu Slovačke.

Bio je to znak za još jaču ofanzivu ,,sokola”. U 86. minut gol je ,,visio” čak tri puta. Prvo je izblokiran Driton Camaj, zatim Bakić, dok je Krstović šutirao pored gola. U posljednjem minutu regularnog toka utakmice Savićević je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je Dubravka uspio da odbrani.

Crna Gora je nastavila sa presingom i to se isplatilo u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Adam Zrelak je igrao rukom u svom šesnaestercu, što je sudija Irfan Peljto okarakterisao kao jedanaesterac. Uslijedili su prigovori gostiju, Zrelak je dobio drugi žuti karton, ali to nije poremetilo Savića, koji je bio precizan za konačnih 2:2.

,,Sokoli” se okreću narednom prijateljskom duelu, u subotu putuju za Ljubljanju, gdje će u nedjelju od 15 časova igrati sa Slovenijom. 

 

Crna Gora – Slovačka 2:2

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 1.109.

Sudija: Irfan Peljto (Bosna i Hercegovina)

Strijelci
0:1 – Hancko 15', 0:2 – Kucka 47', 1:2 – Savić 77', 2:2 – Savić (p) 90'+8'

Žuti kartoni
Lončar, Vešović, Bakić – Crna Gora
Đuriš, Kucka, Škrinijar – Slovačka

Crveni karton
Adam Zrelak u 95. minutu zbog dva žutakartona

Crna Gora: Lazar Carević, Marko Vešović (od 56. Dušan Bakić), Stefan Savić, Nikola Šipčić, Risto Radunović, Stefan Lončar (od 70. Nikola Vukčević), Marko Janković (od 70. Vukan Savićević), Adam Marušić, Vladimir Jovović (od 46. Driton Camaj), Nikola Krstović (od 90.+3 Žarko Tomašević), Stefan Mugoša (od 46. Novica Eraković).
Selektor: Miodrag Radunović.

Slovačka: Martin Dubravka, Ljubomir Šatka, David Đuriš, Ondrej Duda (od 83. Laslo Beneš), Robert Boženik (od 83. Adam Zrelak), Milan Škrinijar, David Hancko, Kristijan Valo, Juraj Kucka, Matuš Bero, Stanislav Lobotka.
Selektor: Franćesko Kalcona.