Odigrano 16. kolo Meridianbet 1.CFL.

Lider na tabeli Budućnost minimalno je savladala Jedinstvo, što je bila četvrta vezana pobjeda za Podgoričane. Trenutak odluke na Gradskom stadionu u Bijelo Polju desio se u 73. minutu, kada je rezervista Marko Mrvaljević zatresao mrežu Jedinstva.

Sutjeska je bez većih problema savladala Rudar pred svojim navijačima – 4:0. Već nakon sedam minuta igre Novica Eraković donio je prednost Nikšićanima, a zatim je Tajron Konrad pogotkom u 23. minutu najavio u kom smjeru će otići ova utakmice. Marko Matanović je u 56. otklonio sve dileme oko pobjednika, dok je konačan rezultat postavio Konrad golom u 64. minutu.

Niz od pet utakmica bez ligaške pobjede Dečić je prekinuo na gostovanju Arsenalu – 2:1. Boris Cmiljanić postigao je oba gola za svoj tim, u 16. i 55. minutu. Tri minuta kasnije Boris Došljak je smanjo zaostatak, ali Tivćani nijesu uspjeli da se vrate u igru.

Važnu pobjedu upisao je Mornar, koji je nanio poraz Petrovcu, prvi poslije pet mečeva. Domaćin je poveo pod Malim brdom u finišu prvog poluvremena, zahvaljujući Dejanu Boljeviću. Ipak, u nastavku su Barani zaigrali konkretnije i preko dvostrukog strijelca Milivoja Raičevića došli do preokreta i pobjede.

U duelu Jezera i Iskre nije bilo golova.

Rezultati

Arsenal - Dečić 1:2
Došljak 58' - Cmiljanić 16', 55'

Jedinstvo Franca - Budućnost 0:1
Mrvaljević 73'

Sutjeska - Rudar 4:0
Eraković 7', Konrad 23', 64', Matanović 56'

Petrovac - Mornar 1:2
Boljević 45' - Raičević 56', 65'

Jezero - Iskra 0:0