Selektor „A“ reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za prijateljske utakmice koje će naša najbolja selekcija odigrati u novembru protiv nacionalnih timova Slovačke i Slovenije.

Na spisku selektora Radulovića nalaze se: golmani Milan Mijatović (Al Adalah, S. Arabija), Matija Šarkić (Volverhempton, Engleska), Lazar Carević (Vojvodina, Srbija); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Tobol, Kazahstan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Marko Vešović (Karabag, Azerbejdžan), Risto Radunović (FSCB, Rumunija), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Nikola Šipčić (Tenerife, Španija), Andrija Vukčević (Rijeka, Hrvatska), Miloš Milović (Voždovac, Srbija); vezni igrači: Nikola Vukćević (Al Ahli, Katar), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Marko Janković (Karabag, Azerbejdžan), Aleksandar Šćekić (Diba, UAE), Sead Hakšabanović (Seltik, Škotska), Vukan Savićević (Giresunspor, Turska), Driton Camaj (Kišvarda, Mađarska), Stefan Lončar (Novi Pazar, Srbija); napadači: Stevan Jovetić (Herta, Njemačka), Stefan Mugoša (Visel Kobe, Japan), Nikola Krstović (Dunajska Streda, Slovačka), Dušan Bakić (Dinamo Minsk, Bjelorusija).

- Posljednje dvije utakmice u ovoj godini pokušaćemo da iskoristimo kao priliku da dodatno uigramo ekipu, isprobamo neke nove ideje i pripremimo igrače za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koji nas očekuju naredne godine. Za protivnike imamo dvije veoma dobre selekcije, sa različtitim individualnim i timskim karakteristikama i različitim pristupom igri. Želimo da igramo na svoj način, da ponovimo igru koju smo prikazali u Ligi nacija, pogotovo u mečevima sa Rumunijom. Nastojaćemo da kroz naš sistem i pristup igri odgovorimo na dva različita stila koja gaje naši naredni protivnici, Slovaci i Slovenci, kako bismo na što bolji način pripremili ekipu da za protivnike i izazove koji ih očekuju u mečevima kvalifikacija, rekao je selektor Radulović.

Debitant na spisku je Dušan Bakić, napadač Dinama iz Minska, dok se nakon pauze u redove „sokola“ vraća Stefan Lončar, vezista Novog Pazara.

- Pratimo sve igrače koji imaju pravo nastupa za nacionalni tim i na osnovu analiza njihovih igara i potreba reprezentacije za ova dva meča, priliku da budu sa nama i pokažu koliko mogu doprinijeti nacionalnom timu dobili su Dušan Bakić koji će po prvi put biti član seniorske reprezentacije i Stefan Lončar koji već ima iskustvo u seniorskoj selekciji i dva upisana nastupa. Igraju veoma dobro u klubovima, standardni su prvotimci, daju izuzetan doprinos rezultatima koje ostvaruju njihovi klubovi i želimo da na djelu vidimo koliko mogu da pomognu nacionalnom timu, dodao je selektor „sokola“.

Spisak će biti dopunjen igračima iz domaćih klubova nakon odigranih utakmica 16. kola Meridianbet 1. CFL.

Okupljanje našeg nacionalnog tima zakazano je za ponedjeljak, 14. novembar 2022. godine. Istog dana „sokoli“ će od 17:00 časova na stadionu DG arena u Podgorici odraditi prvi trening.

Duel Crne Gore i Slovačke igra se 17. novembra 2022. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 18:00 časova. Tri dana kasnije, 20. novembra 2022. godine na stadionu Stožice u Ljubljani, od 15:00 časova igra se duel Slovenija – Crna Gora.