Mlađa kadetska reprezentacija Crne Gore odigrala je neriješeno sa Turskom u prvom od dva prijateljska duela ovih selekcija.

Utakmica u Antaliji je završena je sa po jednim golom na obje strane.

- Kada u utakmicu uđete sa pravim pristupom, agresivnošću i energijom, onda možete biti ravnopravni ili čak bolji od tako jake ekipe kao što je Turska. U većem dijelu meča igrali smo kako treba da igramo na takmičarskom nivou. Bilo je nekih grešaka, pogotovo kod gola i na tome moramo raditi. Nadam se da će nam ovakve igre biti podstrek za naredni period, istakao je selektor Radovan Kavaja.

Crna Gora je dobro počela meča i nakon nesto više od pola sata igre imala veliku priliku da dođe do vođstva. Nikola Balević je dobro centrirao, a Lazar Maraš sa nekoliko metara promašio loptu.

Minut kasnije domaćin je uvratio pogotkom. Strijelac je bio Enes Tulgaj, koji je lijepo plasirao loptu sa oko 18 metara.

Naša selekcija se nije predavala, a nagrada za takav pristup stigla je u 57. minutu. Matija Nikčević je ukrao loptu defanzivcima Turske i krenuo u prodor koji je završen golom za konačnih 1:1.

Turska i Crna Gora drugi prijateljski duel odigraće u četvrtak, sa početkom u 15 časova po našem vremenu.

 

Turska – Crna Gora 1:1

 

Stadion ,,Arslan Zeki Demirdž”, Antalija.

Sudija: Kolak Batuhan (Turska)

Strijelci
1:0 – Tulgaj 33’, 1:1 – Nikčević 57’

Žuti karton
Kačar - Turska
Turska: Omer Birdžan (od 41. Egemen Ajdin), Šahin Alakus (od 70. Altu Tinaz), Ahmet Tirpandži (od 70. Ismail Mestanlar), Ensar Tivsiz, Sarp Kačar, Ege Arać, Enes Seven (od 70. Ahmet Bajam), Enes Egridže, Mustafa Hekimolu, Mustafa Akaš (od 41. Enes Ćinemre), Enes Tulgaj.
Selektor: Emir Altinsez.

Crna Gora: Tomaš Đurović, Miloš Maraš, Zarija Mugoša, Lazar Martinović, Luka Brajović (od 53. Igor Jokanović), Nikola Balević (od 53. Stefan Mijović), Maksim Đukić, Vasilije Kračković (od 53. Matija Nikčević), Balša Raičević, Minja Knežević, Stefan Đurić (od 31. Uroš Đukanović).
Selektor: Radovan Kavaja.