Odigrani mečevi 15. kola Meridianbet 1. CFL…

Pobjedom u duelu sa Arsenalom, četvrtoplasiranom ekipom Meridianbet 1. CFL, fudbaleri Budućnosti zadržali su lidersku poziciju u prvoligaškom karavanu. „Plavo-bijeli“ su pred svojim navijačima, njih ukupno 1700, dva puta tresli mrežu Tivćana za novi, ukupno osmi trijumf ove sezone.

Prednost izabranicima Miodraga Džudovića donio je Marko Bakić – iskusni vezista mrežu rivala zatresao je udarcem sa bijele tačke u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Nakon pet minuta igre u nastavku mreža Arsenala zatresla se još jednom, ovog puta nakon akcije Mrvaljevića i odličnog udarca Lusera.

U derbiju kola, duelu Dečića i Sutjeske, uspješniji su bili gosti koji su sa nova tri boda ostali na samo „minus jedan“ u odnosu na prvoplasiranu Budućnost. Nikšićani su do trijumfa na Starom aerodromu došli nakon preokreta koji su režirali Vuković i Sahli. Domaćin je do prednosti došao u 18. minutu pogotkom Marka Tućija, da bi deset minuta kasnije Vuković donio izjednačenje gostima. Četiri minuta prije isteka regularnog toga susreta rezervista Sahli postigao je drugi pogodak i donio sva tri boda ekipi Sutjeske.

Jedinstvo Franca je nastavilo seriju dobrih rezultata na gostovanju Iskri. Bjelopoljci su u uvodnih 15 minuta susreta došli do dva gola prednosti zahvaljujući Koraću i Hajroviću. Nadu domaćinu da može doći do povoljnog rezultata donio je Mihailo Perović pogotkom sa bijele tačke u 48. minutu susreta, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Alija Krnić postigao treći pogodak za goste i postavio konačan rezultat.

Minimalne pobjede upisale su ekipe Mornara i Petrovca. Barani su pred svojim navijačima pogotkom Anđelka Jovanovića savladali ekipu Jezera, dok je Petrovac zahvaljujući Čagasovom pogotku sa bijele tačke savladali Rudar u Pljevljima.

Nakon 15 odigranih kola Meridianbet 1. CFL prvo mjesto u borbi za Trofej Radija Crne Gore zauzima napadač Petrovca Mamadu Mendi koji je mreže rivala tresao sedam puta. Po jedan pogodak manje postigli su Stefan Denković (Dečić), Rodrigo Emilio Faust (Petrovac) i Tajron Rajan Kondrad (Sutjeska), dok su po pet pogodaka u dosadašnjem toku šampionata postigli Hulijan Montenegro (Arsenal), Stefan Milošević (Budućnost), Fatos Bećiraj (Dečić), Armin Bošnjak (Jezero) i Danin Talović (Rudar). 

Rezultati
Budućnost – Arsenal 2:0
Bakić (p) 45’+2’, Lusero 50’

Dečić – Sutjeska 1:2
Tući 18’ – Vuković 29’, Sahli 86’

Iskra – Jedinstvo Franca 1:2
Perović (p) 48’ – Korać 3’, Hajrović 15’, Krnić 90’+2’

Mornar – Jezero 1:0
Jovanović 5’

Rudar – Petrovac 0:1
Čagas (p) 73’