Odigrani mečevi 14. kola Meridianbet 1. CFL koji su donijeli promjenu na vrhu prvoligaške tabele... 

Fudbaleri Budućnosti savladali su Sutjesku minimalnim rezultatom u derbiju 14. kola Meridianbet 1. CFL. Sa tri boda osvojena u Nikšiću „plavo-bijeli“ iz Podgorice došli su na prvo mjesto tabele – izabranici Miodraga Džudovića imaju 25. bodova, jedan više od Sutjeske i Dečića, odnosno dva boda više od Arsenala.

Podgoričani su do pobjede došli zahvaljujući Marku Mrvaljeviću – napadač Budućnosti zatresao je mrežu velikog rivala u 44. minutu kada je iskoristio odličan centaršut Ražnatovića i preciznim udarcem glavom matirao Giljena. Sutjeska je u finišu susreta mogla do boda ali je udarac Konrada uzdrmao prečku gola podgoričkog tima.

Dečić je na gostovanju Rudaru osvojio bod i propustio priliku da se osamostali na čelu prvoligaškog karavana. Tuzani su od 21. minuta i pogotka Talovića imali gol zaostatka koji je u 71. minutu anulirao napadač Boris Cmiljanić.

Arsenal je upisao ubjedljiv trijumf u odmjeravajnu snaga sa Iskrom – Tivćani su tri puta tresli mrežu „fenjeraša“ i došli na četvru poziciju na tabeli Meridianbet 1. CFL sa samo dva boda manje od lidera Budućnosti. Tivćani su do ubjedljive pobjede došli u posljednjih deset minuta susreta odigranog u Donjoj Sutvari – u 80. minutu Bulatović je načeo protivnika, šest minuta kasnije Došljak duplirao prednost da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Božo Marković postavio konačan rezultat.

Pogotkom veterana Žarka Koraća u 51. minutu susreta ekipa Jedinstvo-Franca došla je do sva tri boda u odmjeravanju snaga sa Mornarom.

U premijernom duelu 14. kola Meridianbet 1. CFL, koji je odigran u subotu, Petrovac je rezultatom 2:1 savladao ekipu Jezera. 

Rezultat
Sutjeska – Budućnost 0:1
Mrvaljević 44’

Rudar – Dečić 1:1
Talović 21’ – Cmiljanić 71’

Arsenal – Iskra 3:0
Bulatović 80’, Došljak 86’, Marković 90’+4’

Jedinstvo-Franca – Mornar 1:0
Korać 51’

Subota
Petrovac – Jezero 2:1
Boljević 17’, Faust (p) 29’ – Adžović 35’