Kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je trijumf u drugom kolu preliminarne runde kvalifikacija za plasman na U17 Evropsko prvenstvo.

Izabranici Gorana Perišića danas su bili bolji od vršnjaka iz Austrije i pobjedom rezultatom 1:0 ovjerili plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Naši kadeti odigrali su još jedan odličan meč i nakon trijumfa nad domaćinom i glavnim favoritom turnira, selekcijom Poljske, nadigrali i veoma jaku selekciju Austrije.

Prvo poluvrijeme obilježila je dominacija našeg tima koja je donijela nekoliko izglednih prilika pred golom rivala. Prvi je zaprijetio Camaj u 10. minutu kada je se našao sam na sedam metara i prebacio gol protivnika. Nešto kasnije iz slične pozicije zaprijetio je Đukanović ali je njegov udarac sjajnom intervencijom zaustavio čuvar mreže Austrije.

Pitanje pobjednika riješeno je u 36. minutu susreta kada je Adžić preciznim udarcem krunisao odličnu solo akciju.

Izabranici Gorana Perišića nastavili su u dobrom ritmu i tokom drugog poluvremena, kontrolisali susret i preko Perovića u dva navrata pokušali da dođu do ubjedljivije pobjede. Ipak, udarci našeg ofanzivnog veziste nisu bili dovoljno dobri da se po drugi put matira protivnički golman.

- Još jedna izuzetno teška utakmica u tri dana protiv selekcije koja je fizički jedna od dominantnijih u ovom uzrastu. Kao i protiv poljske Poljske dobro smo ušli u utakmicu, igrali izuzetno kvalitetno u polju, stvarali i promašivali šanse, postigli gol i otišli na poluvrijeme sa golom prednosti i namjerom da i u nastavku igramo na isti način. U drugom poluvremenu protivnik je krenuo na sve ili ništa, napadao konstantno ali smo vrlo pametno rješavali sve opasne situacije što i nije karakteristično za ovaj uzrast… Čak smo iz nekoliko opasnih kontri zaprijetili protivniku ali smo promašili šanse kojima smo mogli da zatvorimo utakmicu. Sve čestitke idu na adresu igrača koji su sebi napravili taj komfor da kolo prije kraja osiguramo prvo mjesto i odlazak u elitnu rundu kvalifikacija, rekao je selektor Perišić.

 

Austriјa – Crna Gora 0:1 (0:0)

Stadion: „Mieјski“ u Subinu.

Sudiјa: Bulat Sariјev (Kazahstan). 

Striјelac
0:1 – Vasilije Adžić 36’

Žuti kartoni
Nisandžić – Austriјa
Bulatović, Đukanović – Crna Gora 

AUSTRIЈA: Elias Lorenc, Lars Štokl, Sebastian Pirker (od 85. Tarik Brkić), Fabian Faјner, Marijan Osterajher, Jasin Mankan (od 76. Muhamed Kanzalar), Dominik Nisandžić (od 46. Florent Haјdini), Oliver Lukić, Leon Grgić, Filip Verhong, Jovan Živković (od 66. Marsel Rohrit).

CRNA GORA: Ognjen Milović, Tomislav Turović, Bodin Tomašević, Bojan Damјanović, Lazar Maraš, Danilo Vukanić, Stefan Đukanović (od 60. Nemanja Radević), Andrija Bulatović (od 76. Miloš Vračar), Andrej Camaј (od 76. Pavle Pićurić), Vasilije Adžić (od 89. Marko Tadić), Marko Perović.