Rudar je deklasirao Grbalj u derbiju 28. kola T-Com 1.CFL sa 3:0 i tako se za još jedan stepenik približio prvoj tituli prvaka Crne Gore u klupskoj istoriji. Pljevljaci su zadržali pet bodova prednosti u odnosu na Budućnost, koja je kod kuće savladala Lovćen sa 4:0.

Rudar - Grbalj 3:0
Lider crnogorskog šampionata potpuno je nadigrao protivnika u prvom poluvremenu, ali je uspio da pogodi tek u sudijskoj nadoknadi kada je Bojić zakucao u mrežu loptu nakon odličnog centaršuta Usenija. Mreža Grbljana tresla se i dva puta u drugom poluvremenu - prvo je Brnović pretvorio u gol odličan cetaršut Vlahovića iz kornera, da bi tačku na meč stavio najbolji strijelac Rudara Ranđelović.
Grbalj je, s druge strane, izgubio korak sa Zetom u borbi za treće mjesto, pošto je tim iz Golubovaca minimalnom pobjedom nad Mogrenom pobjegla na četiri boda.

Budućnost - Lovćen 4:0
Budućnost je kod kuće deklasirala Lovćen sa 4:0, a blistao je napadač domaćeg tima Stolica koji je upisao prvi het trik u plavo-bijelom dresu, ali i asistirao kod četvrtog gola koji je postigao Bećiraj. Cetinjani su meč završili sa deset igrača pošto je u 76. minutu "pocrvenio" Mirković.
Najvatreniji navijači domaćeg tima "Varvari" krajem prvog poluvremena su demonstrativno napustili tribinu, nakon što su veći dio tog dijela igre proveli vrijeđajući upravu svog kluba.

Zeta - Mogren 1:0
Tim iz Golubovaca nastavio je da bilježi odlične rezultate u drugom dijelu šampionata - na "Trešnjici" je pao i Mogren sa 1:0, a gol odluke postigao je Zlatičanin u 28. minutu. Zeta je tako praktično stavila kaparu na treće mjesto koje vodi u Evropa ligu, pošto je četvrtom Grblju pobjegla četiri, a aktuelnom šampionu čak sedam bodova.
Budvani su završili aprila bez pobjede na četiri utakmice sa samo dva osvojena boda u ovom mjesecu.

Petrovac - Sutjeska 2:1
Petrovac je ponovo pokazao da ima mnogo veći kvalitet nego što to trenutna pozicija na tabeli pokazuje. Predvođeni dvostrukim strijelcem Lukom Rotkovićem, Petrovčani su pred svojim navijačima savladali Sutjesku i došli na korak od zone spasa.
Petrovac je i ostao na pretposljednjoj poziciji sa 26 bodova, samo jednim manje od Berana i Mornara koji vode veliku borbu da izbjegnu baraž. Nikšićani, za koje je strijelac bio Ćiraković, ostala je na osmom mjestu sa 30 osvojenih bodova.

Mornar - Dečić 2:0

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisao je Mornar koji je pobjedom nad Dečićem sustigao na tabeli ekipu Berana koja drži posljednje mjesto iznad opasne zone. Prednost domaćinu donio je Madžar u 40. minutu, dok je sve nade gostiju da mogu do boda ugasio Peričić u 75. minutu.
Dečić ponovo strahuje za opstanak, pošto je u posljednja tri kola osvojio samo jedan bod. Tim iz Tuzi sada ima 30 bodova, samo tri više od Mornara i Berana.

Kom - Berane 0:0

Kom i Berane su pokazali zašto se nalaze na začelju tabele - za 90 minuta igre na Zlatici nije viđeno ništa vrijedno pomena, pa je meč završen i bez golova i bez šansi za postizanje istih.
Kom i dalje ima teorijske šanse da izbori opstanak, ali s obzirom na nivo forme teško je vjerovati da će Podgoričani uspjeti da nadoknade devet bodova zaostatka za Petrovcem.

Rudar - Grbalj 3:0
1:0 - Bojić 45'
2:0 - Brnović 58'
3:0 - Ranđelović 86'
Budućnost - Lovćen 4:0
1:0 - Stolica 23'
2:0 - Bećiraj 27'
3:0 - Stolica 57' (p)
4:0 - Stolica 77'
Zeta - Mogren 1:0
1:0 - Zlatičanin 28'


Kom - Berane 0:0


Mornar - Dečić 2:0
1:0 - Madžar 40'
2:0 - Peričić 75'
Petrovac - Sutjeska 2:1
0:1 - Ćiraković 7'
1:1 - Rotković 36'
2:1 - Rotković 48'