Kadetska reprezentacija Crne Gore na gotovo savršen način započela je preliminarnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvom kolu grupe 5, ,,sokoli“ su savladali Poljsku rezultatom 2:0.

Selekcija koja je, u sklopu projekta ,,Škola fudbala FSCG“, tokom cijele godine radila zajedno i igrala prijateljske utakmice, upisala je trijumf nad domaćinom turnira i jednim od favorita za prolazak u elitnu rundu kvalifikacija.

Golovi Andreja Camaja i Lazara Maraša stigli su kao nagrada za sjajnu igru i bespoštednu borbu tokom gotovo 100 minuta igre na Gradskom stadionu u Subinu.

Crna Gora je bez imalo straha ušla u duel sa Poljskom i to se isplatilo već u uvodnim minutima utakmice. Nakon lijepe akcije u šestom minutu, Stefan Đukanović je pronašao Camaja, koji se lijepo oslobodio čuvara i plasirao loptu u dalji ugao gola Poljske.

Ni pritisak rivala nije poremetio ,,sokole“, koji su igrali svoju igru i već u 17. minutu mogli do novog gola. Ipak, Camaj je promašio prazan gol sa nekoliko metara, poslije dobre akcije Marka Perovića i Marka Tadića.

Ipak, u 25. minutu ponovo je viđena lopta u mreži Poljske. Perović je dobro povukao, asistirao za Lazara Maraša, koji je zatresao mrežu Mivoša Pjekutovskog.

Drugo poluvrijeme utakmice donijelo je inicijativu domaćina, koji nije uspio da probije bedem pred golom Ognjena Milovića. Osim dobrih reakcija posljednje linije odbrane Crne Gore, u nekoliko navrata bravuroznim intervencijama istakao se i Milović.

- Velika pobjeda za nas i odličan početak kvalifikacija protiv domaćina i glavnog favorita turnira. Momci su dalj maksimum, odlično otvorili utakmicu, bili konkretni, postigli dva gola i mogli još koji... U drugom poluvremenu izdržali su veliki pritisak, dosta patili ali na kraju uz dosta sreće sačuvali svoju mrežu i dobili vjetar u leđa za nastavak kvalifikacija. Pred nama je vrijeme za dobar oporavak igrača, analizu naše igre i skauting Austrije protiv koje igramo za tri dana, rekao je selektor Perišić. 

U drugom meču grupe 5, Austrija je opravdala ulogu favorita protiv Andore – 2:0.

Upravo je Austrija naredni rival ,,sokola“, taj meč na programu je 23. oktobra od 15 časova.

 

Crna Gora – Poljska 2:0

 

Gradski stadion, Subin.

Sudija: David Fuhman (Izrael)

Strijelci
1:0 – Camaj 6', 2:0 – Maraš 25'

Žuti kartoni
Olejnik - Poljska
Tomašević, Damjanović, Đukanović, Pićurić, Milović – Crna Gora

Crna Gora: Ognjen Milović, Tomislav Turović, Bodin Tomašević, Bojan Damjanović (od 81. Aleksa Karadžić), Lazar Maraš, Vasilije Adžić, Danilo Vukanić, Stefan Đukanović, Andrej Camaj (od 69. Pavle Pićurić), Marko Perović, Marko Tadić (od 73. Miloš Vračar).
Selektor: Goran Perišić.

Poljska: Mivoš Pjekutovski (od 46. Jakub Stepak), Niko Adamčik (od 46. Maksimilijan Šnaucer), Igor Orlikovski, Jakub Križanovski, Simon Kadživka (od 46. Mateuš Skočilaš), Filip Rejčik, Patrik Olejnik, Filip Volski, Krištof Kolanko, Mike Huraš (od 58. Danijel Mikovajevski), Oskar Tomčik.
Selektor: Marsin Vudarski.