Kadetska reprezentacija Crne Gore igraće od 20. do 26. oktobra na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon odrađenih priprema u Podgorici, selektor Goran Perišić odlučio se da u Poljsku povede 20 igrača - golmani: Stefan Nenezić (Budućnost), Ognjen Milović (Kom); odbrana: Bodin Tomašević, Zarija Kumburović, Lazar Maraš (Budućnost), Bojan Damjanović (Sutjeska), Aleksa Karadžić (Iskra), Miloš Vračar (Podgorica), Lazar Šekularac (Jedinstvo), Tomislav Turović (Kom); vezni red: Stefan Đukanović, Danilo Vukanić, Andrej Camaj, Vasilije Adžić (Budućnost), Andrija Bulatović, Andrija Skrobanović (Kom), Nemanja Radević (TSC, Srbija), Pavle Pićurić (Sutjeska); napad: Marko Perović (Budućnost), Marko Tadić (OFK Nikšić).

,,Sokoli“ će nastup u grupi 5 otvoriti duelom sa domaćinom turnira Poljskom, 20. oktobra. Tri dana kasnije igraju sa Austrijom, dok će se u posljednjem kolu sastati sa Andorom.

Dvije najbolje plasirane selekcije izboriće plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

- Ova generacija je tokom godine provela dosta vremena zajedno, radeći u vrhunskim uslovima. Upravo taj rad mi daje za pravo da budem siguran da smo maksimalno spremni za kvalifikacije, od kojih puno očekujemo iako smo u teškoj grupi, a svega dvije selekcije idu dalje. Vjerujem da ćemo u sve tri utakmice uspjeti da se nametnemo i da ćemo, kao i do sada, igrati za gol više. kazao je selektor Perišić.

Rival na startu je Poljska, koja će, kao jedan od favorita grupe, tražiti plasman u narednu fazu kvalifikacija.

- Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, uz to je i domaćin turnira. Tokom priprema prošlog mjeseca savladali su Englesku sa čak 5:0 i to dovoljno govori o kakvoj reprezentaciji se radi. Moramo biti maksimalno koncentrisani tokom cijele utakmice, jer će i najmanja greška biti skupo plaćena, dodao je Perišić.

Raspored

20.oktobar
15:00 – Crna Gora – Poljska
15:00 – Austrija – Andora

23.oktobar
15:00 – Austrija – Crna Gora
15:00 – Poljska – Andora

26.oktobar

15:00 – Andora – Crna Gora
15:00 – Poljska - Austrija