Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je od Kazahstana rezultatom 5:1 u drugom kolu grupe 5 Glavne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Sveta Ljesara skoro pola sata bili su praktično u egalu sa jednom od najjačih evropskih reprezentacija, sve to vrijeme prijetili golu Kazahstana, koji je meč riješio brzim golovima u 29. minutu.

Do tada, Crna Gora je postigla gol preko Filipa Markovića i imala odlične šanse koje nijesu iskoristili Nikola Vidaković, Kosta Vuković, Goran Delić, Aleksandar Obradović, Eldin Ćorović… Kasnije su te promašaje kaznili Leo, Edson, Arnold  Knaub i Albert Akbalikov.

Možda i najljepši momenat na utakmici viđen je na isteku 17. minuta. Obradović je iz kornera dao loptu za Markovića, koji je sa nešto manje od deset metara poslao pod prečku gola Kazahstana.

- Bili smo svjesni da je Kazahstana među najboljim ekipama u Evropi i na svijetu, znali smo koliko nas težak posao čeka. Ali, znali smo i da samo maksimalno borbenom igrom možemo da im pariramo. Mislim da smo u dobrom dijelu meča bili ravnopravni, ali je na kraju presudio taj njihov ogromni kvalitet, rekao je selektor Ljesar.

U trećem kolu grupe 5, Crna Gora će gostovati večerašnjem rivalu. Taj meč igra se 9. novembra u Astani.

 

Crna Gora – Kazahstan 1:5

 

Dvorana hotela ,,VOCO“, Podgorica. Gledalaca: 200.

Sudije: Ibrahim El Jilali, Jakob Van Dajk, Jorn Te Kluze (Holandija)

Strijelci
0:1 – Leo 11', 1:1 – Marković 17', 1:2 – Edson 19', 1:3 – Knaub 29', 1:4 – Akbalikov 29', 1:5 – Tajnan 38'

Žuti kartoni
Ilija Mugoša – Crna Gora
Igita, Valiuin - Kazahstan

Crna Gora: Balša Đurković, Filip Marković, Eldin Ćorović, Ilija Mugoša, Aleksandar Obradović. Igrali su još: Milun Sekulić, Borislav Ćirković, Nikola Cimbaljević, Ivan Asanović, Kosta Vuković, Ivan Mugoša, Nikola Vidaković, Luka Vuletić, Goran Delić.
Selektor: Sveto Ljesar.

Kazahstan: Igita, Tajnan, Dauren Nurgožin, Leo, Albert Akbalikov. Igrali su još: Nuralem Baidula, Azat Valiulin, Edson, Arnold Knaub, Rajimbek Žuma, Jevgeni Koškin, Akžol Daribaj, Rinat Turegazin, Serik Mažitov.
Selektor: Kaka.