Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od Hrvatske rezultatom 5:0 u drugom kolu grupe B1 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija doživjela je pad u igri u posljednjih dvadesetak minuta, što je domaćin turnira maksimalno iskoristio i u tom periodu postigao četiri gola.

- Kao i mnogo puta ranije, dok smo imali snage, dobro smo parirali. Međutim, čim je ponestalo snage, počeli smo da pravimo greške, a protivnik da daje golove i uasluženo pobijedi. Vidi se i po minutima u kojima smo primili golove da se radi o padu na fizičkom planu u finišu. Nadam se da ćemo se odmoriti, izvući pouke iz meča sa Hrvatskom i na pravi način se spremiti za duel sa Kiprom, kazao je selektor Mirko Marić.

U posljednjem kolu grupe, Crna Gora će, 10. oktobra od 11 časova, igrati sa Kiprom.

 

Hrvatska - Crna Gora 5:0

 

Stadion ,,Aldo Drosina“, Pula.

Sudija: Viktorija Beje (Francuska)

Strijelci
1:0 - Blažević 20’, 2:0 - Živković 71’, 3:0 - Iljkić 81’, 4:0 - Mikulica 82’, 5:0 Šaban - 90’

Žuti kartoni
Krznarić - Hrvatska
Draganić, Malesija - Crna Gora

Hrvatska: Savana Sabo (od 85. Gabrijela Čutura), Anja Prskalo, Nikolina Kolčeg (od 85. Ivana Džalto), Sara Ivandić, Nada Barunović, Tea Šaban, Tea Krznarić, Antonela Blažević (od 78. Valentina Dobravica), Petra Mikulica (od 83. Lorena Bulum), Barbara Živković, Andrea Iljkić (od 83. Lana Novak).
Selektor: Božidar Miletić.

Crna Gora: Ajša Kalač, Anastasija Rakočević, Tanja Malesija, Jelena Ralević (od 67. Anđela Savović), Anastasija Bulić, Andrea Vukadinović (od 46. Sara Draganić), Sara Simonović, Anđela Golubović, Ana Krivokapić (od 82. Melanija Kaluđerović), Lidija Stanić (od 90. Mia Baturan), Nejla Bicić (od 67. Valerija Radmanović).
Selektor: Mirko Marić.