Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor FK Dečić Paljo Drešaj položili su danas kamen temeljac za igradnju nove tribine stadiona u Tuzima.

U prvoj fazi projekta gradiće se tribina kapaciteta 1.080 mjesta, u sklopu koje će biti sve prostorije potrebne za organizaciju utakmica – nove svlačionice za timove i službena lica, ambulatna soba, press sala…

Investicija, koju će zajednički finansirati FSCG i opština Tuzi, iznosi oko 2,5 miliiona eura. Rok za završetak radova je 12 mjeseci.

- Izuzetno mi je drago što je, poslije određenih administrativnih prepreka, počela izgradnja nove tribine stadiona u Tuzima. Nadam se da će se radovi završiti u roku i da će Tuzi dobiti jedno moderno fudbalsko zdanje. Želja nam je da, kada se izgradi ova tribina, nastavimo sa projektom i izgradimo još jednu tribinu na ovom stadionu, kako bi ovdje mogle da se igraju i međunarodne utakmice, kazao je Savićević prilikom postavljanja kamena temeljca.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj zahvalio je Fudbalskom savezu na pomoći pri izgradnji tribine.

- Dugujemo veliku zahvalnost Fudbalskom savezu Crne Gore na dosadašnjoj uspješnoj saradnji. Dobili smo podršku za ovaj projekat i odmah se krenulo u izgradnju čim smo prikupili svu potrebnu dokumentaciju. Nadam se da će i ubuduće naša saradnja biti uspješna kao do sada, rekao je Đeljošaj.