Selektor ženske omladinske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak igračica koje konkurišu za nastup na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Marić se odlučio za 20 igračica - golmani: Ajša Kalač, Jelena Vujičić (Mladost 2015), Marija Vuković (Budućnost); odbrana: Andrea Vukadinović (Budućnost), Tanja Malesija (bez kluba), Sara Draganić (Ekonomist), Mia Baturan, Anđela Savović (Mladost 2015), Anastasija Bulić (Breznica), Melanija Kaluđerović, Jelena Ralević (Zora); vezni red: Lidija Stanić (Breznica), Anđela Golubović (Ekonomist), Sanija Pačariz, Ana Krivokapić (Mladost 2015), Sara Simonović (Budućnost); napad: Anastasija Rakočević, Nejla Bicić (Budućnost), Mina Balević (Ekonomist), Valerija Radmanović (Breznica).

Turnir preliminarne runde održaće se u Hrvatskoj (Pula i Poreč), a osim Crne Gore i domaćina, u grupi 1 su i Azerbejdžan i Kipar. U prvom kolu, 4. oktobra, naša selekcija sastaće se sa Azerbejdžanom.

- Naša realnost je da nas, koje god protivnike da smo dobili u kvalifkacijama, čeka veoma težak izazov. Naravno, i na ovaj turnir, kao i na svaki drugi, idemo prvenstveno sa ciljem da odigramo što bolje. Dosta toga će biti poznato nakon prvog kola. Mi igramo sa Azerbejdžanom, a u drugom meču Hrvatska i Kipar. Na prvi pogled, Azerbejdžan i Kipar su ekipe sa kojima bismo mogli da igramo. Sa druge strane, nama se ne smije desiti da potcijenimo bilo koju ekipu, jer nam se to može lako osvetiti, kazao je selektor Marić.

Osam igračica koje su na spisku za ovaj turnir, prošle godine su u kadetskom uzrastu napravile uspjeh i plasirale se u Ligu A tadašnjeg ciklusa kvalifkacija, odnosno elitnu rundu.

- Često na sastancima igračicama napominjem da smo igrali tu elitnu rundu i da je moguće napraviti takav uspjeh. Nadam se da to može biti dodatni motiv, ali ne smijemo ni da poletimo previše. Upravo nam poraz i remi u prijateljskim mečevima sa Kosovom govore da uvijek moramo biti čvrsto na zemlji, sa pravim pristupom i maksimalnom borbenošću, dodao je Marić.

Raspored

4.oktobar
11:00 - Hrvatska - Kipar
15:30 - Crna Gora - Azerbejdžan

7.oktobar
11:00 - Hrvatska - Crna Gora
14:30 - Azerbejdžan - Kipar

10.oktobar
11:00 - Kipar - Crna Gora
11:00 - Azerbejdžan - Hrvatska