Fudbaleri Crne Gore porazom od Finske završili su nastup u grupi B3 UEFA Lige nacija.

Gosti su na Gradskom stadionu slavili rezultatom 2:0 i tako od naše selekcije preuzeli drugo mjesto na tabeli grupe. Ove dvije reprezentacije igraće u Ligi B i u narednom ciklusu ovog takmičenja.

Po izuzetno teškom terenu, natopljenom vodom, ,,sokoli“ su bili ravnopravni u prvom poluvremenu. Finska je dobro otvorila meč i imala ilglednu šansu u šestom minutu preko Olivera Antmana, kada je Milan Mijatović dobro reagovao.

Pet minuta kasnije Crna Gora je imala najbolju šansu u prvom dijelu – Stefan Mugoša je odlično centrirao, Stevan Jovetić još bolje zahvatio loptu, koju je Lukas Hradecki kranjim naporom odbranio i poslao u korner.

Ipak, tada su počeli problemi koje ,,sokoli“ nijesu uspjeli da prevaziđu. Prvo je Žarko Tomašević isključen u 17. minutu zbog drugog žutog kartona, zatim su u kratkom periodu zbog povreda van terena morali Risto Radunović i Sead Hakšabanović.

Po povratku sa odmora Finci su preuzeli inicijativu i vrlo brzo došli do vođstva – Temu Puki i Benjamim Kalman su kombinovali, a akciju završio Oliver Antman.

Pet minuta kasnije Antman je dobro reagova, ,,mrtvu“ loptu vratio na peterac, gdje je dočekao Kalman i glavom je sproveo u mrežu.

Uslijedio je period tokom kojeg su ekipe uglavnom kvarile igru protivnika, u kojem nije bilo baš prilika ispred oba gola. A onda je u posljednja dva minuta regularnog toka Crna Gora stvorila tri odlične šanse za gol.

U 88. minutu Uroš Đurđević izblokiran je pri šutu sa nekoliko metara, da bi i u 90. pokušaj Dritona Camaj završio u korneru pri bloku jednog od defanzivaca Finske.

Ubrzo je ponovo gol ,,visio u vazduhu“, ovog puta Saša Balić je glavom poslao loptu malo pored stative gola gostiju. To je bila posljednja šansa na utakmici, ubrzo je i odsviran kraj meča.

,,Sokoli“ se sada okreću novom ciklusu, koji će početi prijateljskim duelima sa Slovačkom i Slovenijom, 17. i 20. novembra.

 

Crna Gora – Finska 0:2

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 2.607.

Sudija: Fransoa Leteksje (Francuska)

Strijelci
0:1 – Antman 47', 0:2 – Kalman 53'

Žuti kartoni
Vešović, Vujačić, Jovetić, Đurđević – Crna Gora
Kairinen, Hostika – Finska

Crveni karton
Žarko Tomašević u 17. minutu zbog dva žuta kartona

Crna Gora: Milan Mijatović, Risto Radunović (od 25. Saša Balić), Nikola Vukčević, Igor Vujačić, Žarko Tomašević, Marko Vešović, Marko Janković, Stefan Mugoša (od 62. Uroš Đurđević), Stevan Jovetić (od 33. Aleksandar Šćekić), Vladimir Jovović (od 62. Marko Vukčević), Sead Hakšabanović (od 32. Driton Camaj).
Selektor: Miodrag Radulović.

Finska: Lukas Hradecki, Leo Vaisanen, Rihard Jensen, Robert Ivanov, Glen Kamara, Temu Puki (od 74. Markus Fors), Oliver Antman (od 87. Piri Soiri), Lukas Lingman (od 46. Joel Phjanpalo), Kan Kairinen, Nikolaj Alho, Benjamin Kalman (od 74. Santeri Hostika).
Selektor: Marku Kanerva.