,,Hrabri sokoli“ sjutra veče završavaju treći nastup u UEFA Ligi nacija.

U posljednjem kolu grupe B3 dočekuju Finsku, sa željom da savladaju reprezentaciju od koje su poraženi u junu. Trijumf nad ekipom iz Skandinavije bio bi lijep kraj prilično uspješnog nastupa u ovom izdanju najmlađeg Uefinog takmičenja.

- Utakmica sa Finskom je posljednja u ovom izdanju Lige nacija i mi želimo da ga završimo na što bolji mogući način, a to je pobjedom koja bi bila korisna iz više razloga. Bilo je dosta psihološkog pražnjenja nakon gostovanja Bosni i Hercegovini, ima nekih ,,mikrotrauma“ kod pojedinaca. Ali, samo maksimalno spremni će igrati. Očekuje nas jedan težak protivnik, koji ima jedan uigran sistem sa formacijom 3-5-2, dugo godina su zajedno. Međutim, optimista sam i siguran sam da će igrači koji sjutra istrče dati sve od sebe da se radujemo, kazao je selektor Miodrag Radulović na današnjoj konferenciji za novinare.

Poraz u Zenici od prije dva dana otklonio je mogućnost da naša selekcija zaigra u Ligi A. Ipak, taj meč ne bi smio da poremeti ,,sokole“.

- Postoji samo danas i sjutra. Nadamo se da nam ta utakmica neće poremetiti dobru partiju i pobjedu u meču sa Finskom, poručio je Radulović, koji ni sjutra veče neće moći da računa na najjači tim.

- Nema Marušića, vraća se Jovović jer je imao kartone i zbog toga nije igrao u Zenici. Dakle, nastupićemo bez Savića, Marušića i bez Krstovića koji je imao značajnu rolu i na koga smo računali. Međutim, u ovoj grupi igrača svakako ima onih koji će odgovoriti na tim mjestima i u koje ja vjerujem.

Utakmica sa Finskom značajna je za ,,sokole“ iz više razloga, smatra vezista Marko Janković.

- Uvijek postoji taj neki sportski motiv, bez obzira što su utakmice od različitog rezultatskog značaja, ali kod fudbalera mora da postoji taj motiv da igraju, da pobijede zbog sebe, zbog grba koji nose i na kraju krajeva zbog publike koja dođe da nas podrži. Igramo protiv dobre reprezentacije, imaju moje najveće simpatije od svih rivala u grupi. Jako su dobro igrali taj sistem koji uopšte nije lak za igru i ako se ekipa koja igra protiv njih ne postavi dobro, može da ima velikih problema. Znamo da nas očekuje teška utakmica, ali spremali smo se i odmorni dočekujemo taj meč, istakao je vezista azerbejdžanskog Karabaga, koji je u veoma dobroj formi u posljednjih godinu i po.

- Definitivno da moja forma ide uzlaznom putanjom i poslije nekog perioda neigranja i kada mi baš nije bila najbolja situacija u prethodnom klubu, logično je da sam u boljoj formi. Drago mi je da sam donekle možda neke i iznenadio svojim povratkom, ali sebe nijesam. Uvijek sam znao koliko vrijedim i koliko mogu samo što se jednostavno neke stvari ne poklapaju uvijek u pravom trenutku. Definitivno da reprezentacija i ove utakmice koje igramo može svakom igraču da da mnogo dobrim partijama tako da je to za mene izuzetno velika motivacija. Sigurno je da će nekad biti i neko lošije izdanje, to je normalno, ali trudim se da dam svoj maksimum i da pomognem reprezentaciji, smatra Janković.

Sjutrašnji meč na Gradskom stadionu u Podgorici počinje u 20:45 časova. Sudijski tim dolazi iz Francuske – predvodi ga Fransoa Leteksje, kojem će asistirati Siril Munjije i Medi Ramuni, dok će četvrti sudija biti Žeremi Stina. VAR sudije su Vili Delažo i Pjer Gejust.