Fudbaleri Crne Gore minimalno su poraženi na gostovanju Bosni i Hercegovini u petom kolu grupe 3 Lige B UEFA Lige nacija.

Drugi poraz u grupi ,,sokolima“ je nanio pogodak Ermedina Demirovića u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Na taj način, Crna Gora je izgubila sve šanse da osvoji prvo mjesto u grupi, odnosno da se plasira najjaču ligu u okvire Lige nacija, Ligu A.

U predivnom ambijentu koji su na stadionu ,,Bilino polje“ napravili navijači jedna i druge reprezentacije, ,,hrabri sokoli“ su slabo ušli u meč i bili gotovo bezopasni u prvom dijelu utakmice. Jedinu šansu imali su u 17. minutu, kada je pokušaj Milutina Osmajića završio u korneru.

Drugo poluvrijeme proteklo je u blagoj ofanzivi naše selekcije, ali takav pristup ovoga puta se nije isplatio u vidu gola. Dva puta je zaprijetio Stevan Jovetić i to su do finiša bile najopasnije situacije pred golom Ibrahima Šehića.

Najbliži cilju bio je Uroš Đurđević u 78. minutu. Sead Hakšabanović je dobro prošao po lijevoj strani, zatim pronašao saigrača iz napada, koji je šutirao pored gola.  

Mreža se nije zatresla, što je označilo i to da je Bosna i Hercegovina obezbijedila prvo mjesto u grupi uoči posljednjeg kola. U toj rundi, ,,sokoli“ će 26. septembra dočekati Finsku u Podgorici i igrati za osvjanje drugog mjesta u grupi.

 

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 1:0

 

Stadion ,,Bilino polje”. Gledalaca: oko 13.000.

Sudija: Simon Marčinjak (Poljska)

Strijelac
1:0 - Demirović u 45'+1'

Žuti kartoni
Demirović, Pjanić, Džeko, Hadžikadunić, Saničanin – BiH
Savićević, N. Vukčević, Marušić - Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Ibrahim Šehić, Amar Dedić, Denis Hadžikadunić, Siniša Saničanin, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić (od 67. Gojko Cimirot), Muhamed Bešić (od 73. Kenan Kodro), Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović (od 73. Amir Gojak), Ermedin Demirović, Edin Džeko.
Selektor: Ivajlo Petev.

Crna Gora: Milan Mijatović, Risto Radunović, Žarko Tomašević, Igor Vujačić, Marko Vešović, Vukan Savićević (od 46. Nikola Vukčević), Aleksandar Šćekić (od 71. Uroš Đurđević), Marko Janković (od 82. Driton Camaj), Adam Marušić, Milutin Osmajić (od 46. Stefan Mugoša), Stevan Jovetić (od 71. Sead Hakšabanović).
Selektor: Miodrag Radulović.