Reprezentacija Crne Gore sjutra (petak) igra peti meč UEFA Lige nacija…

Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras posljednji trening uoči utakmice petog kola UEFA Lige nacija protiv selekcije Bosne i Hercegovine koji će se u petak od 20:45 časova odigrati u Zenici.

„Sokoli“ su u 19:00 časova istrčali na teren stadiona Bilino polje i obavili finalne pripreme za duel sa selekcijom Bosne i Herceovine koja nakon prva četiri kola zauzima prvo mjesto u grupi.

Očekivanja našeg najbolje tima uoči derbija grupe na zvaničnoj konferenciji za medije iznijeli su selektor Miodrag Radulović i kapiten Stevan Jovetić.

Selektor ističe da će njegovi izabranici dati sve od sebe da iskoriste šansu koja im se ukazala da takmičenje u ligi B UEFA Lige nacija završe na prvom mjestu.

- Prvo što želim reći jeste da je sjutrašnji duel derbi ove grupe, susret dvije ekkipe koje su u dosadašnjem dijelu takmičenja pokazale najviše. Mi smo igrama, zalaganje, odnosom prema grbu i dresu koji nosimo zaslužili ovu šansu. Kada smo započeli takmičenje u UEFA Ligi nacija nismo imali imperativ osvajanja prvog mjesta. Krenuli smo u ciklus sa ciljem da ostanemo u Ligi B, proširimo bazu igrači i dodatno homogenizujemo ekipu. Ukazala nam se prilika da napravimo korak više i siguran sam da smo spremni da to iskoristimo, rekao je selektor „sokola“ 

Dvije selekcije se, prema mišljenju Radulovića, dobro poznaju i da su „sokoli“ spremni za sve varijante koje protivnik može ponuditi.

- Vrlo dobro se znamo, ovo će biti treća utakmica u nešto više od godinu dana. Spremamo se za sve varijante koje Bosna i Hercegovina može da pripremi, sa tri ili četiri igrača u posljednjoj liniji… Iako smo spremni na sve opcije moramo biti maksimalno disciplinovani i strpljivi jer dobro znamo da je fudbal nepredvidiva igra. Bosna i Hercegovina ima dobru ekipu, širok „roster“ koji je bio od ključnog značaja u junskom terminu i imamo poštovanje prema njima kao timu, dodao je Radulović.  

Selektor našeg nacionalnog tima najavljuje napadačku igru u sjutrašnjem duelu.

- Nema straha kod nas, to ne postoji. Pritisak je, naravno, uvijek prisutan kada se igra za nacionalni tim. Znamo šta nosi sjutrašnja utakmica, znamo koji je ulog i spremni smo da idemo na sva tri boda. Normalno je da će obje selekcije igrati napadački jer i jedna i druga strana želi pobjedu. Za napadačku igru imamo potencijal, širok spektar igrača koji igraju u napadu i nećemo odustati od svog cilja. Naravno, ishod grupe umnogome zavisi od ishoda sjutašnje utakmice ali ćemo u posljednjem kolu mi imati težak zadatak protiv Finske kod kuće, baš kao i Bosna i Hercegovina na gostovanju Rumuniji, zaključio je selektor „sokola“.

Kapiten „sokola“ Stevan Jovetić spreman je da predvodi reprezentativne drugove do još jednog dobrog rezultata.  

- Nisam bio u ekipi ali sam gledao prvu utakmicu sa tribina i pružao podršku ekipi na taj način. Bio je to fer i korektan meč u kojem je Bosna i Hercegovina imala veći posjed lopte ali smo mi imali svoje šanse da riješimo meč… Očekujem da u sjutrašnjem meču obje selekcije pokažu šta znaju, još jednu dobru fudbalsku predstavu i odličnu atmosferu na stadionu. Vjerujem da imamo dobre šanse da napravimo odličan rezultat. Imamo kvalitetnu ekipu, odličnog selektora i sjajnu atmosferu. BIH ima prednost od jednog boda uoči sjutrašnjeg meča ali to može da bude mač sa dvije oštrice za njih… U svakom slučaju moramo dati maksimum kako bismo stigli do željenog rezultat, rekao je Jovetić.

Duel Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se u petak, 23. septembra na stadionu Bilino Polje u Zenici sa početkom u 20:45 časova. Sudijski tim delegiran za sjutrašnji meč dolazi iz Poljske i predvodi ga Simon Mačinjak.