,,Hrabri sokoli“ odradiće danas drugi trening uoči priprema za duel sa Bosnom i Hercegovinom.

Iskusni čuvar mreže Milan Mijatović optimista je uoči gostovanja u Zenici ovog petka.

- Kad napravite dobar rezultat, kao što smo mi u junu, sa velikim optimizmom čeka se naredno okupljanje. Želimo da nastavimo gdje smo stali. Nemamo imperativ, ali smo pokazali da možemo da igramo sa svima i kad smo već došli u ovu situaciju, zašto da je ne iskoristimo i obezbijedimo baraž za Evropsko prvenstvo, istakao je Mijatović, koji izuzetno cijeni narednog rivala.

- Veoma su kvalitetna reprezentacija, sa mnogo odličnih individualaca, ali pokazali smo u Podgorici da disciplinom, borbom i željom možemo da se nosimo sa njima. Javnost očekuje mnogo nakon rezultata u junu, mi želimo da to opravdamo.

U duelu Bosne i Hercegovine ne bi trebalo da bude nepoznanica.

- Igraju napadački kod kuće, a karakteristike igrača im to omogućavaju. Ali ako pokažemo našu prepoznatljivu disciplinu mislim da imamo velike šanse. Dobro se poznajemo, naročito nakon meča u Podgorici, znamo što nas očekuje i ne vjerujem da može biti većih iznenađenja između obje ekipe, smatra čuvar mreže ,,sokola“.

Iako su rezultatske kalkulacije praktično neizbježne u ovakvim situacijama, Mijatović ne želi da se saigrači i on opterećuju rezultatom u Zenici.

- Ne treba toliko ni da razmišljamo rezultatu, već da damo sve od sebe i budemo disciplinovani. Svaki pozitivan rezultat, remi ili pobjeda, bio bi veliki korak naprijed, kazao je golman Al Adalaha iz Saudijske Arabije.

,,Sokoli“ će i sjutra trenirati u Podgorici, dok je put za Zenicu planiran za četvrtak ujutro.

Meč na stadionu ,,Bilino polje“ igra se u petak od 20:45 časova.