Selektor futsal reprezentacije Crne Gore Sveto Ljesar objavio je konačni spisak igrača koji će biti u protokolu za gostovanje Sloveniji, u prvom kolu Glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Na spisku je 14 igrača – golmani: Balša Đurković, Milun Sekulić (KMF Titograd), Borislav Ćirković (KMF Nikšić) i igrači: Luka Vuletić (AEK, Grčka), Aleksandar Obradović, Ilija Mugoša, Nikola Cimbaljević, Filip Marković, Dejan Miličić (KMF Titograd), Ivan Mugoša, Ivan Asanović (KMF Dolcinium), Nikola Vidaković, Eldin Ćorović (KMF Brskovo), Kosta Vuković (Šibenik, Hrvatska).

Prethodnih dana, izabranici Sveta Ljesara trenirali su u Nikšiću. Danas putuju za Maribor, gdje će igrati sa Slovenijom.

- Odradili smo odlične pripreme u Nikšiću, koje su trajale osam dana. Igrači su od prvog dana pokazali veliku želju i htijenje, svaki trening su odradili maksimalno. Naš sljedeći protivnik je vrhunska ekipa, među 12 je najboljih u Evropi, sastavljena od profesionalnih igrača, koji se samo futsalom bave. Favoriti jesu, ali sam siguran, ako budemo maksimalno agresivni i pametni u igri, da možemo do povoljnog rezultata, kazao je selektor Ljesar.

Duel sa Slovenijom igra se 20. septembra, sa početkom u 20 časova.

Osim Crne Gore i Slovenije, u grupi 5 nalazi se i Kazahstan. U ovoj fazi takmičenja igraće se dvokružni sistem.