Odigrani mečevi devetog kola Meridianbet 1.CFL…

Fudbaleri Dečića remizirali su u ovoj rundi elitnog ranga crnogorskog fudbala, što su Sutjeska i Budućnost iskoristili i izjednačili se sa ekipom iz Tuzi na vrhu tabele.

Doskorašnji lider nije uspio da na svom terenu savlada Jezero – 1:1. Tuzani su poveli nakon nešto više od pola sata igre pogotkom Igora Ćukovića. Ipak, gosti se nijesu predavali, a do boda su došli u 59. minutu, kada je konačan rezultat postavio Armin Bošnjak.

Sutjeska je upisala tri boda u duelu sa Arsenalom – 2:1. Nakon prvog poluvremena, Nikšićani su imali vođstvo zahvaljujući golu Marka Vučića u 34. minutu. Početkom drugog dijela utakmice, Arsenal je izjednačio preko Hulijana Montenegra, ali je Dušan Vuković ubrzo vratio prednost svojoj ekipi, koju Sutjeska nije ispuštala do kraja utakmice.

Budućnost je opravdala ulogu favorita protiv Mornara – 2:0. Marko Bakić u 14. minutu postigao je svoj prvi gol nakon povratka u crnogorski fudbal, a asistirao je Zoranu Petroviću u 53. minutu za ovjeru pobjede Podgoričana.

Niz od pet utakmica bez trijumfa prekinuo je Petrovac pobjedom nad Iskrom u Danilovgradu – 2:1. Već poslije tri minuta gosti sa primorja imali su vođstvo poslije autogola Ognjena Obradovića. Mihailo Perović vratio je meč u egal u 20. minutu, da bi Augusto Ćagas u 62. pogodio i donio bodove Petrovcu.

Sa čak tri gola u posljednjih desetak minuta meča Jedinstvo je savladalo Rudar u Pljevljima – 3:0. Sead Dacić pokrenuo je svoj tim golom u 86. minut, u trećem minutu sudijske nadoknade precizan je bio i Aleksa Mrđa, da bi Dacić tri minuta kasnije zatvorio utakmicu.

Rezultati

Budućnost – Mornar 2:0
Bakić 14', Petrović 53'

Dečić – Jezero 1:1
Ćuković 31' - Bošnjak 59'

Sutjeska – Arsenal 2:1
Vučić 34', Vuković 50' - Montenegro 48'

Rudar – Jedinstvo 0:3
Dacić 86', 90'+6', Mrđa 90'+3'

Iskra – Petrovac 1:2
Perović 20' - Obradović (ag) 3', Augusto 62'