Izabranici Gorana Peripića slavili u prijateljskom odmjeravanju snaga sa vršnjacima iz Luksemburga…

Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Luksemburga rezultatom 3:0 u prijateljskom meču koji je večeras odigran u Danilovgradu.

Izabranici Gorana Perišića tri puta su tresli mrežu rivala što je bilo više nego dovoljno za tijumf u prvom od dva zakazana prijateljska meča.

Naš tim do prednosti je došao u finišu prvog dijela nakon pokušaja Adžića i odbijene lopte koju je Vračar preciznim udarcem poslao iz leđa protivničkog golmana. U 82. minutu „sokoli“ su, nakon ubacivanja sa strane i odigravanja „iz prve“ Adiža, došli do drugog pogotka – precizan je bio Skrobanović.

Strijelac drugog pogotka u posljednjem minutu našao se ulozi asistenta, i to nakon odlične akcije kompletnog veznog reda, koju je preciznim udarcem krunisao Tadić.

- Odličan prvi meč odigran u ovkiru generalne probe pred turnir kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koji nas očekuje sljedećeg mjeseca u Poljskoj. Igrali smo protiv ekipe koja želi da igra, da se nadigrava, pa je publika u Danilovgradu mogla da uživa u dobrim potezima igrača obje ekipe. Raduje činjenica da smo „dodavali gas“ kako je utakmica odmicala, pa smo protivnika definitivno slomili sa dva pogotka u finišu susreta. Ostaje nam da u četvrtak protiv istog protivnika pokušamo da ponovimo dobre momente iz današnjeg meča i da u što boljoj atmosferi nastavimo pripreme za kvalifikacije, rekao je selektor Perišić. 

Dvije selekcije odigraće novi prijateljski meč, za dva dana, na stadionu DG arena u Podgorici sa početkom u 19:00 časova.

Crna Gora – Luksemburg 3:0

Stadion braće Velašević, Danilovgrad.

Sudija: Lazar Čađenović. 

Strijelci
1:0 – Miloš Vračar 43’, 2:0 – Andrija Skrobanović 82’, 3:0 – Marko Tadić 90’

Crna Gora: Ognjen Milović, Tomislav Turović, Bodin Tomašević, Miloš Vračar (od 62. Marko Tadić), Marko Perović, Stefan Đukanović (od 62. Nemanja Radević), Vasilije Adžić, Bojan Damjanović, Danilo Vukanić (od 89. Aleksa Karadžić), Andrija Bulatović (od 75. Andrija Skrobanović), Andrej Camaj (od 75. Nemanja Bojanić).
Selektor: Goran Perišić.

Luksemburg: Ben Konen, Džejson Federspil, Tim Lesing, Luis Marasi (od 70. Žil Neves), Ticiano Manćini (od 48. Džef Konc), Bruno Đestrija, Johan Kevedo, Dino Šabotić, Liam Nirnberg (od 62. Hoze Gonkaleveš), Flavjo Hodža, Tiago Rodrigez (od 70. Mohamed Benslajman).
Selektor: Daniel Cirbes.