Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je od Malte rezultatom 2:0 u posljednjem kolu grupe E kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo.

Gošće su se revanširale našoj ekipi za istovjetan poraz na Malti u petom kolu ove grupe. Ipak, mnogo važnije je da su onemoguće Crnu Goru da osvoji drugo mjesto i nađe se u baražu za odlazak na svjetsku smotru fudbala. Našoj selekciji je bila potrebna pobjeda, ali i da Bosna i Hercegovina na slavi protiv Azerbejdžana u gostima. BiH je upisala remi, međutim, u Podgorici nije viđen trijumf Crne Gore, što je tim Mirka Marića poslao na treće mjesto na tabeli.

Malta je golovima Marije Faruđe u 28. i Eme Lipman u 45. minutu napravila prednost koju domaće igračice nijesu uspjele da stignu. Da je sudija Kirsti Daul minut prije drugog gola Malte dosudile očigledan jedanaesterac, situacija na terenu bi bila drastično drugačija.

Ovako, Crna Gora je u nastavku zaigrala angažovanije i ofanzivnije, ali nije uspjela da zatrese mrežu protivnika.

Ipak, svakako da su ovo bile istorijske kvalifikacije za Crnu Goru. Devet osvojenih bodova, istorijske pobjede nad Bosnom i Hercegovinom, Azerbejdžanom i Maltom će biti ono što će se pamtiti.

 

Crna Gora – Malta 0:2

 

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Kirsti Daul (Engleska)

Strijelci
0:1 – M. Faruđa 28', 0:2 – Lipman 45'

Žuti kartoni
Šaranović, Popović, Božić – Crna Gora
M. Faruđa - Malta

Crna Gora: Anastasija Krstović (od 46. Ajša Kalač), Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Tanja Malesija (od 46. Nađa Đurđevac), Jasna Đoković (od 87. Sara Simonović), Medina Dešić, Jelena Karličić, Jelena Vujadinović (od 46. Andrea Janjušević), Jovana Sarić, Helena Božić, Darija Đukić (od 79. Nikolina Caković).
Selektor: Mirko Marić.

Malta: Džanis Ksereb, En Mari Said, Ema Lipman, Stefanija Faruđa, Dorian Teuma, Rejčel Kuskjeri (od 58. Brenda Borg, Marija Faruđa, Šona Zamit, Šarlin Zamit (od 58. Ališa Sultana), Maja Debono (od 46. Nikol Skiberas), Hejli Bugeja.
Selektor: Mark Get.