Zanimljivi mečevi današnjeg programa 5. kola Meridianbet 1.CFL.

Derbi meč pripao je fudbalerima Budućnosti, koji su na svom terenu savladali Sutjesku rezultatom 2:0. Do druge vezane pobjede Podgoričane su vodili Andrija Ražnatović i Lazar Mijović, koji su mrežu gostiju tresli u 64. i 78. minutu. Sa druge strane, Sutjeska je imala svoje šanse, prečku Filipa Kneževića i pokušaj Anta Babića, ali nije uspjela da pogodi metu.

U preostala tri meča odigrana danas postignuto je 13 golova. Najviše u Danilovgradu, gdje je Arsenal uzeo bodove u duelu sa Iskrom – 3:2. Tivćani su poveli preko Boža Markovića u 36. minutu, da bi Iskra do preokreta došla golovima Halila Muharemovića u 48. i 65. minutu. Finiš je pripao Tivćanima. Prvo je Dušan Bakić poravnao, a zatim Savio Oliveira u sudijskoj nadoknadi šokirao domaćina.

Iako je imalo dva gola prednosti, Jezero nije uspjelo da savlada Petrovac – 2:2. Na Gradskom stadionu u Beranama, Pljavljani su golovima u dva minuta, u 55. i 56, stekli prednost koju je Petrovac ipak sustigao. Strijelci za goste bili su Mamadu Mendi u 63. i Rodrigo Faust u 90. minutu.

Istovjetan rezultat viđen je i u Baru, gdje su se sastali Mornar i Jedinstvo Franca. Mirza Idrizović doveo je goste u vođstvo udarcem sa bijele tačke u 48. minutu, ali je Mornar ubrzo uzvatio, preko Jovana Baošića u 52. Jedinstvo Franca je do novog vođstva stiglo pogotkom Luke Đorđevića desetak minuta kasnije, da bi konačan rezultat postavio Milivoje Raičević u posljednjem minutu regularnog toka utakmice.

Rezultati

Budućnost – Sutjeska 2:0
Ražnatović 64', Mijović 78'

Mornar – Jedinstvo Franca 2:2
Baošić 52', Raičević 90' - Idrizović (p) 48', Đorđević 62'

Iskra – Arsenal 2:3
Muharemović 48', 65' - Marković 36', Bakić 83', Oliveira 90'+1'

Jezero – Petrovac 2:2
Dedić 55', Tošković 56' - Mendi 63', Faust 90'

Nedjelja

Dečić – Rudar 20h