Odigrano četvrto kolo Meridianbet 1.CFL.

Na debijima novih trenera, Budućnost i Sutjeska upisali su pobjede nad Rudarom i Iskrom.

Podgoričani su minimalnim rezultatom slavili u Pljevljima, u prvoj utakmici Miodraga Džudovića na poziciji šefa stručnog štaba Budućnosti. Jedini gol na meču postigao je Lazar Mijović u 66. minutu, da bi domaćin nakon toga preuzeo inicijativu, ali nije uspio da izbjegne poraz.

Sutjeska, na debiju trenera Nenada Brnovića, bez većih problema savladala je Iskru na svom terenu – 3:0. Nakon samo četiri minuta igre Filip Knežević je zatresao mrežu gostiju i taj rezultat bio je na snazi do finiša utakmice. U 84. minutu, u prvom meču u dresu Nikšićana, pogodio je Francuz Uidi Sahli. Konačan rezultat postavio je Novica Eraković iz jedanaesterca u 94. minutu.

Zanimljiv meč odigrali su Petrovac i Dečić u derbiju četvrtog kola – 2:2. Čak tri gola postignuta su u prvih pet minuta meča na stadionu pod Malim brdom. Igor Ivanović doveo je goste u vođstvo u trećem minutu, ubrzo je izjednačio Dejan Perović, da bi Fatos Bećiraj u petom vratio prednost Tuzanima. Domaćini je bod donio Rodrigo Faust pogotkom u 74. minutu.

Duel primorskih ekipa, odigran na Trening kampu FSCG, pripao je Arsenalu, koji je bio bolji od Mornara – 2:1. Barani su poveli preko Marka Ćetkovića u 47. minutu, ali je Arsenal ipak uspio da stigne do preokreta. Izjednačio je Ivan Bulatović u 65. minutu, a preokrenuo Hulijan Montenegro u 77. i tako donio pobjedu ekipi iz Tivta.

U okršaju ekipa iz komšiluka slavilo je Jezero na gostovanju Jedinstvu – 1:0. Trenutak odluke desio se u petom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena, a strijelac je bio Vojin Pavlović.

Rezultati

Petrovac - Dečić 2:2
Faust 74', Perović 4' - Ivanović 3', Bećiraj 5'

Arsenal - Mornar 2:1
Bulatović 65', Montenegro 77' - Ćetković 47'

Rudar - Budućnost 0:1
Mijović 66'

Sutjeska - Iskra 3:0
Knežević 4', Sahli 84', Eraković (p) 90'+4

Jedinstvo - Jezero 0:1
Pavlović 90'+5'