Fudbaleri Rudara napravili su veliki korak ka prvoj tituli prvaka Crne Gore u istoriji - Pljevljaci su na Cetinju lako i ubjedljivo savladali Lovćen, pa sada imaju pet bodova više od najbližeg pratioca Budućnosti. Podgoričani su u poslednjem meču 27. kola T-Com 1.CFL osvojili samo jedan bod na gostovanju Mogrenu.

Mogren  - Budućnost 2:2
Šampion je na svom terenu "otkinuo" bod ekipi Budućnosti i učinio uslugu Rudaru koji u finiš šampionske trke ulazi sa pet bodova prednosti u odnosu na plavo bijele. Budućnost je bolje počela susret, ali nije uspjela da postigne pogodak i kruniše terensku inicijativu. Mogren je bio konkretniji i iz prve povoljne prilike došao do prednosti - Balša Božović je u 16.minutu fenomenalno izveo slobodan udarac sa 25 metara i savladao Miletu Radulovića. Sredinom prvog dijela susreta došlo je do prekida od 15.minuta pošto je sudija Željko Radunović zatražio da se isprazni dio tribina na kom su bili smješteni navijači Budućnosti. Prekid je više prijao gostima, koji su tri minuta prije odlaska na odmor došli do izjednačenja preko Ardiana Đokaja. 
Uvodni dio drugog poluvremena pripao je Budvanima, koji su u 56.minutu došli do drugog vođstva na meču. Odlično dodavanje Ćetkovića u pogodak je pretvorio kapiten domaćih Vladimir Gluščević. Konačan rezultat susret postavio je rezervista Budućnosti Darko Nikač u posledjem minutu regularnog toka. 

Lovćen - Rudar 0:3
Rudar je već u prvom poluvremenu ubio sve nade Cetinjana da mogu napraviti iznenađenje - golovima Bojića u 9. i Jovanovića u 24. minutu, gosti su stigli do nedostižne prednoti sredinom prvog dijela igre. Uslijedila je inicijativa Cetinjana koja uprkos prilikama nije dala rezultata. Tačku na meč stavio je najbolji strijelac Rudara Ranđelović, 15 minuta prije kraja utakmice.
Tim iz Pljevalja je tako stekao pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Budućnost. Do kraja šampionata Rudar će gostovati timovima iz donjeg dijela tabele - Dečiću, Beranama i Mornaru - dok će dočekati Grbalj, Sutjesku i Petrovac.

Zeta - Kom 2:0
Golubovčani su nastavili mrtvu trku sa Grbljem za treće mjesto koje vodi u Evropa ligu naredne sezone. Nakon solidnog otpora u prvom poluvremenu, dobrana Koma kapitulirala je na "Trešnjici" u petom minutu nastavka kada je mladi Jugović postigao treći gol u sezoni. Sudbinu gostiju zapečatio je Zlatičanin deset minuta kasnije, nakon odličnog solo prodora.
Iako je zadržao teorijske šanse da se spasi, Kom je ovim porazom došao na korak od selidbe u niži rang takmičenja - tim sa Zlatice ima sedam bodova zaostatka u odnosu na Petrovac koji drži posljednje mjesto koje vodi u baraž.

Grbalj - Mornar 3:1
Poput Zete, Grbalj je rutinskom pobjedom nastavio lov na treće mjesto. U Radanovićima je oružje položio i Mornar, kojem je presudio Nikezić. Mladi napadač postigao je dva gola, u 6. i 64 minutu, a u listu strijelaca upisao se i Vasić pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Počasni pogodak za goste djelo je Madžara, koji je pogodio u 68. minutu.

Dečić - Petrovac 2:3
U Tuzima je viđena sjajna fudbalska predstava sa mnogo golova i preokreta. Petrovac je poveo već u osmom minutu golom Milića, ali je Dečić preko Lekića i Ljumića uspio da preokrene rezultat već na poluvremenu. U drugom djelu na scenu je stupio talentovani Luka Rotković koji je sa dva gola, u 50. i 60. minutu, donio veliku pobjedu svom timu.
Petrovac je i dalje pretposljednji tim na tabeli, ali ga od zone spasa sada dijele samo tri boda.

Sutjeska - Berane 0:0
U Nikšiću su mreže mirovale, a više razloga za zadovoljstvo imaju gosti koji sada imaju dva boda prednosti u odnosu na Mornar koji drži na deseto mjesto, posljednje koje vodi u baraž za opstanak. Sutjeska je, kao i mnogo puta ove sezone, imala inicijativu i stvorila mnogo šansi ali nije uspjela da iskoristi terensku nadmoć.

Zeta - Kom 2:0
1:0 - Jugović 50'
2:0 - Zlatičanin 60'

Lovćen - Rudar 0:3
0:1 - Bojić 9'
0:2 - Jovanović 25'
0:3 - Ranđelović 75'
Grbalj - Mornar 3:1
1:0 - Nikezić 6'
2:0 - Vasić 40'
3:0 - Nikezić 64'
3:1 - Madžar 68'
Dečić - Petrovac 2:3
0:1 - Milić 8'
1:1 - Lekić 26'
2:1 - Ljumić 40'
2:2 - Rotković 50'
2:3 - Rotković 60'
Sutjeska - Berane 0:0




Mogren - Budućnost 2:2
1:0 - B. Božović 16'
1:1 - Đokaj 42'
2:1 - Gluščević 56'
2:2 - Nikač 90'