Kadetska reprezentacija Crne Gore upisala je novu pobjedu u prijateljskim mečevima.

Izabranici Gorana Perišića danas su savladali Gruziju rezultatom 2:1, u prvom od dva prijateljska duela ovih ekipa.

,,Sokoli“ su bili bolji rival, a uprkos rezultatskom zaostatku, uspjeli su da materijalizuju bolju igru i dođu do trijumfa.

- Odigrali smo odličnu utakmicu protiv izuzetno agresivnog protivnika, koji je poslije dvije naše kolosalne šanse poveo iz prvog udarca na gol. Međutim, momci su pokazali da imaju kvalitet i karakter, pokazali su da mogu da preokrenu rezultat i da dominiraju u većem dijelu utakmice, što nas sve iz stručnog štaba izuzetno hrabri. Ostaje nam da se oporavimo i da u četvrtak u drugoj utakmici protiv istog protivnika budemo pravi, kao što smo danas bili. kazao je selektor Perišić.

Crna Gora je odlično krenula u utakmicu - u devetom minutu, nakon dobre dubinske lopte Lazara Maraša, Marko Perović je izašao sam na golmana domaćina, prošao ga, ali je, umjesto šuta na prazan gol, asistirao Vasiliju Adžiću, što su domaći defanzivci osujetili i spriječili pogodak. U 15. minutu Andrej Camaj je bio u šansi poslije asistencije Perovića, ali je bio neprecizan.

Iz praktično jedine šanse na meču, Gruzija je došla do gola. U 18. minutu nesporazum nase posljednje linije omogućio je protivniku da postigne pogodak za 1:0.

Petnaestak minuta kasnije stigao je adekvatan odgovor. Poslije lijepe akcije veznog reda, Danilo Vukanić je poslao odličan dubinski pas za Camaja, koji je zatim rutinski plasirao loptu u mrežu za 1:1.

Narednu veliku šansu ,,sokoli“ su propustili u 66. minutu. Adžić je ovog puta dobro pronašao Perovića, koji je bio zamalo neprecizan.

Ipak, Crna Gora je znala da kruniše dobru igru. U 83. minutu viđena je još jedna akcija, Adzić je odlično uposlio Perovića, koji je pretrčao zadnju liniju protivnika i nesebično uposlio Vukanića za konačnih 1:2.

Naredni duel Gruzija i Crna Gora odigraće u četvrtak od 17 časova.

 

Gruzija – Crna Gora 1:2

 

Trening kamp FS Gruzije, Rustavi.

Sudija: Koba Revazašvili (Gruzija)

Strijelci
1:0 – Turkia 18'; 1:1 – Camaj 33', 1:2 – Vukanić 83'

Gruzija: Mate Sauri, Rati Grigelava (od 54. Nikoloz Kalandadze), Tornike Mindiašvili, George Nikolaišvili, Aleksandre Peikrišvili, Nikoloz Bendianišvili (od 54. Gigi Gogia), Saba Gegučadze, Aleksandre Turkia, Luka Babuteišvili, Avtandil Mašava (od 54. Saba Samušia), Giorgi Meparišvili (od 90. Vahtang Salia).
Selektor: Giorgi Kizanišvili.

Crna Gora: Ognjen Milović, Lazar Maraš, Bodin Tomašević, Miloš Vračar, Marko Perović, Stefan Đukanović (od 82. Marko Tadić), Vasilije Adžić, Andrija Skrobanović (od 67. Andrija Bulatović), Bojan Damjanović, Danilo Vukanić, Andrej Camaj (od 90. Zarija Kumburović).
Selektor: Goran Perišić.