Redovni seminar za sudije sa Jedinstvene liste održan je tokom prethodnih dana u hotelu „Cue“ u Podgorici.

Sudijska komisija Fudbalskog saveza izuzetno je zadovoljna rezultatima fintes testa koji su sve sudije (ukupno 37) uspješno završile, što nije bio čest slučaj prethodnih godina. Sudijski tim koji je delegiran za dijeljenje pravde na utakmici UEFA Lige šampion – Nikola Dabanović, Milutin Đukić, Vladan Todorović i Miloš Bošković – testove fizičke spreme odradiće po povratku sa duela Helsinkija i Plzenja.

Osim provjere fizičke spreme sudije su imale i test provjere znanja Pravila fudbalske igre i video test sa situacijama iz UEFA klupskih i reprezentativnih takmičenja.

U edukativnom dijelu seminara sudijama su prezentovani novi UEFA materijali, dok je kroz grupni rad napravljena analiza učinka sudijskih timova u nacionalnom prvenstvu. Takođe, održana je i panel diskusija na temu „Psihološki pritisak u suđenju“ sa gostima psihologom Radojem Novovićem i novinarom Aleksandrom Radovićem.

Sudije svih kategorija, uključujući i sudije koje su na listama Udruženja klubova FSCG, od ove sezone nosiće opremu Macron – Fudbalski savez je sa renomiranom kompanijom potpisao četvorogodišnji ugovor o tehničkom sponzorstvu za sudije.