Pionirska reprezentacija Crne Gore odigrala je neriješeno u prvom od dva priojateljska meča sa Sjevernom Makedonijom.

,,Sokolići“ su u većem dijelu utakmice bili bolji, imali vođstvo sve do posljednjih trenutaka utakmice, kada su gosti došli do konačnih 1:1.

- Ovo je prva utakmica ove selekcije. Bilo je treme, malo više želje da neke situacije riješe brže nego što treba, tu se i griješilo, ali to je i normalno u ovom uzrastu. Veći dio utakmice odigrali smo kako treba da igramo, sa dosta dobrih elemenata u igri. Mislim da je ovo generacija koja ima potencijal, iako je tek na početku, rekao je selektor Radovan Kavaja.

Sjeverna Makedonija bolja je ušla u utakmicu. U 10. i 11. minutu golman ,,sokolića“ Dimitrije Kuč odlično je reagovao i zaustavljao gostujuće igrače u prilikama za gol.

Prvu šansu za Crnu Goru imao je Viktor Bubanja u 14. minutu, ali je oklijevao da šutira iz povoljne pozicije. Desetak minuta kasnije Vuk Pavićević je sa nekoliko metara iskosa šutirao pravo u golmana Antonija Trajkovskog.

Naša selekcija do vođstva je došla u 32. minutu majstorskim golom Lazara Savovića. Prvo se odlično oslobodio čuvara, zatim vodio loptu tridesetak metara, a onda u šesnaestercu gostiju solo prodorom izborio prostor za šut i savladao Trajkovskog.

U nastavku su ,,sokolići“ imali nekoliko šansi. Kristijan Jovović pogodio je stativu, dok je Pavićević u 79. minutu bio zamalo neprecizan udarcem sa desetak metara.

Sjeverna Makedonija do izjednačenja je stigla i posljednjim trenucima meča, kada je Gligor Bučkov dobro reagovao prilikom duge Nazifa Ceke.

 

Crna Gora – Sjeverna Makedonija 1:1

 

Trening kamp FSCG, Podgorica.

Sudija: Ivan Šarac (Crna Gora).

Strijelci
1:0 – Savović 32', 1:1 – Bučkov 80'+4

Crna Gora: Dimitrije Minić, Aleksandar Radulović (od 41. Aleksa Perišić), Đorđe Fabris, Andrija Anđelić, Stefan Delić (od 55. Novak Fatić), Lazar Savović (od 55. Srđan Lero), Pavle Roćenović (od 41. Kristijan Jovović), Vuk Pavićević, Matija Jovanović (55. Andrija Vukoje), Nenad Miranović (od 9. Petar Ražnatović (od 62. Ognjen Aranzulo)), Viktor Bubanja (od 41. Andrej Kartal).
Selektor: Radovan Kavaja.

Sjeverna Makedonija: Antonij Trajkovski, Alban Roči, David Katarov, Lorent Žaku (od 76. Dušan Zaev), Riste Stoilov (od 62. Nazif Ceka), Mateo Kesić (od 76. Džetlir Ameti), David Angelovski (od 77. Gligor Bučkov), Mateo Karanfiloski, Stefan Brankovski (od 62. Aleksandar Nehtenin), Aleksandar Graševski (76. Blend Ganiu), David Petrušev.
Selektor: Rade Karanfiloski.