Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore sjutra veče od 20:30 časova igraju prijateljsku utakmicu sa Austrijom.

Na stadionu ,,BSFZ arena“ u predgrađu Beča naša selekcija gostovaće učesniku narednog Evropskog prvenstva. Očekuje se desetak hiljada navijača na tribinama, dok će utakmica biti prenošena direktno na državnoj televiziji Austrije.

- Austrija je jak protivnik, nama je šansa da se izmjerimo sa jednom ekipom koja igra na Evropskom prvenstvu, koja otvara šampionat protiv Engleske. To nam je i generalna proba za dalje. Sigurno nas očekuje teška utakmica, dosta naših igračica je prvenstvo završilo prije desetak dana, pa je ovo šansa da vidimo gdje smo trenutno. Pokušaćemo da podignemo atmosferu nakon tog poraza protiv BiH, možda nijesmo izabrali pravu ekipu za tako nešto, ali očekujem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo pružiti čvrst otpor Austriji, kazao je selektor Mirko Marić.

Igračica sredine terena Jelena Vujadinović ističe da je ovaj duel odličan test uoči mečeva za bodove, koje u septembru očekuju dueli sa Danskom i Maltom.

- Očekuje nas vrlo teška utakmica u Beču. Austrija je učesnik Evropskog prvenstva. Međutim, daćemo maksimum u ovom trenutku. Želimo da vidimo gdje se nalazimo i šta možemo da očekujemo na utakmici protiv Danske u septembru, rekla je Vujadinović.