Fudbaleri Crne Gore i Bosne i Hercegovine remizirali su rezultatom 1:1 u trećem kolu grupe B3 UEFA Lige nacija.

U meču odigranom u sjajnoj atmosferi na tribinama Gradskog stadiona u Podgorici, gosti su imali vođstvo, dok je naša selekcija imala više šansi, od kojih je iskoristila jednu, zahvaljujući večeras fantastičnom Adamu Marušiću, koji je u 49. utakmici za reprezentaciju postigao treći gol. Dovoljno za četvrti bod u grupi i treće mjesto na tabeli nakon polovine takmičenja.

Prvo poluvrijeme proteklo je u otvorenoj igri obje ekipe. Nakon svega viđenog u tom dijelu igre, ,,sokoli“ imaju više razloga da žale za propuštenim. Već u trećem minutu opasan pokušaj imao je Vladimir Jovović, ali je njegov udarac odbranio Ibrahim Šehić.

Gosti su uzvratili tri minuta kasnije, ovog puta je Milan Mijatović bio na visini zadatka pri udarcu glavom Denisa Hadžikadunića.

Do odlaska na odmor ,,sokoli“ su stvorili četiri odlične šanse. U 28. minutu Sead Kolašinac je u posljednjem trenutku blokirao Marušićev udarac sa 7-8 metara, ubrzo potom Žarko Tomašević je bio zamalo kratak poslije kornera, dok je u 35. minutu Stefan Mugoša šutirao poreg gola u pokušaju da plasira loptu. Najbolju priliku imao je Jovović – u 41. minutu, nakon odličnog solo prodora, pogodio je prečku.

U nastavku je viđena nešto drugačija situacija na terenu. Bosna i Hercegovina je imala više loptu u svom posjedu i tako onemogućila ,,sokole“ da budu opasniji. Iz takve igre, gosti su došli do pogotka. Nakon nesporazuma defanzivaca ,,sokola“ u 62. minutu, Luka Menalo iskoristio prostor i rutinski savladao Mijatovića.

Vođstvo ,,zmajeva“ trgnulo je domaće igrače, koji su krenuli u ofanzivu. Petnaestak minuta nakon gola gostiju, stiglo je izjednačenje. Nikola Krstović je odlično povukao napad, dodao loptu za Marušića, čiji udarac je, uz pomoć Anela Ahmedhodžića, završio u mreži Bosne i Hercegovine.

,,Sokoli“ tu nijesu stali, u 84. minutu ponovo je Marušić bio u šansi, ovog puta njegov udarac sa desetak metara iskosa završio je nekoliko centimetara pored gola.

U 89. minutu Sead Hakšabanović se namjestio za šut, ponovo je lopta otišla malo iznad prečke gola Bosne i Hercegovine.

Ubrzo je utakmica završena, a ,,sokoli“ već sada razmišljaju od gostovanju Rumuniji u Bukureštu 14. juna.

 

Crna Gora – Bosna i Hercegovina 1:1

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 6.555.

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Strijelci
0:1 – Menalo 62', 1:1 – Marušić 77'

Žuti kartoni
Marušić – Crna Gora
Pjanić, Kolašinac, Ćivić – Bosna i Hercegovina

Crna Gora: Milan Mijatović, Andrija Vukčević, Igor Vujačić, Žarko Tomašević, Marko Vešović (od 90.+1 Marko Vukčević), Stefan Mugoša, Marko Janković (od 79. Aleksandar Šćekić), Miloš Raičković (od 67. Draško Božović), Vladimir Jovović (od 67. Nikola Krstović), Sead Hakšabanović (od 90.+1 Risto Radunović), Adam Marušić.
Selektor: Miodrag Radulović.

Bosna i Hercegovina: Ibrahim Šehić, Denis Hadžikadunić, Mateo Sušić, Sead Kolašinac (od 68. Eldar Ćivić), Rade Krunić, Miralem Pjanić (od 61. Smail Prevljak), Edin Džeko (od 79. Elmedin Demirović), Amer Gojak, Dino Hotić (od 46. Luka Menalo), Anel Ahmedhodžić, Amir Hadžiahmetović.
Selektor: Ivajlo Petev.