Sudijska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na utakmicama 26. kola T-Com 1.CFL i utakmicama 24. kola Druge lige Crne Gore.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i pogledanih video snimaka, Komisija je zaključila sljedeće:

Petrovac – Grbalj
Nije prihvaćena ocjena kontrolora suđenja sudiji Ranku Spasojeviću zbog nekoliko propusta prilikom primjene tehničkih i disciplinskih mjera. Učinjeni propusti nisu imali uticaja na rezultat i konačan ishod utakmice. Sudija Spasojević će zbog učinjenih propusta biti sankcionisan.
Sankcije će snositi i kontrolor suđenja Ljubomir Bracanović, jer u svom izvještaju nije evidentirao učinjene propuste.
Komisija će podnijeti prijavu protiv sudije Ranka Spasojevića shodno Pravilniku o sudijama i suđenju FSCG, član 51, Disciplinskoj komisiji FSCG, povodom pisanog ragovanja Spasojevića u sportskom listu „Arena“ od 13.04.2010.

Budućnost – Zeta
Povećana je ocjena drugom pomoćniku Srđanu Koraću jer je snimak pokazao da je u 28. minutu bio u pravu kada je poništio pogodak domaće ekipe zbog nedozvoljene ofsajd pozicije jednog od igrača Budućnosti.

Rudar – Mogren
Smanjena je ocjena kontrolora suđenja sudiji Milošu Novoviću zbog pogrešne procjene prilikom dosuđivanja kaznenog udarca za goste u 90. minutu utakmice.

Kom – Sutjeska
Komisija je na osnovu snimka konstatovala da je sudija Jovan Kaluđerović ispravno postupio u 32. i 88. minutu i prihvatila ocjene koje je sudijskom timu dao kontrolor suđenje.

Prihvaćene su ocjene kontrolora suđenja sa svih utakmica 24. kola Druge lige Crne Gore.