Fudbaleri Crne Gore pobjedom su otvorili nastup u grupi B3 UEFA Lige nacija.

,,Hrabri sokoli“ su golovima Stefana Mugoše i Marka Vukčevića savladali Rumuniju rezultatom 2:0.

Crna Gora je svih 90 minuta bila bolji rival od Rumunije, koja nijednom nije ozbiljnije zaprijetila Milanu Mijatoviću. Prije svega borbenom igrom neutralisali su protivničke igrače i tako trasirali put ka bodovima.

Ovu noć zauvijek će pamtiti debitant Andrija Vukčević, kao i njegov prezimenjak Marko, koji je postigao prvi gol u dresu najdražih boja.

Prvu šansu na na utakmici za ,,sokole“ imao je Sead Hakšabanović u 16. minutu, kada je, poslije pasa Marka Jankovića sa svoje polovine, driblao i bio izblokiran u šesnaestercu gostiju.

Bila je to najava serije šansi za našu selekciju. U 19. je Stefan Mugoša šutirao iskosa s desne strane, a iz kornera koji je uslijedio rodila se nova prilika, ali su Igor Vujačić i Mugoša zasmetali jedan drugom.

Tri minuta kasnije opet je u centru pažnje bio Mugoša – poslije centaršuta Marka Vešovića glavom je sa pet metara poslao loptu iznad prečke.

Crna Gora je nastavila da pritiska goste, a do gola je mogla i u 34.

Vujačić je glavom šutirao preko gola poslije centaršuta Jankovića iz slobodnog udarca.

Najbliže vođstvu ,,sokoli“ su bili u 36. minutu – Mugoša je odigrao za Adama Marušića u šesnaestercu, naš krilni igrač se lijepo okrenuo, šutirao, ali su golman Florin Nica i stativa spriječili promjenu rezultata.

Crna Gora je u istom ritmu otvorila drugo poluvrijeme. Vladimir Jovović je u 52. bio ,,kratak“ na ubacivanje Hakšabanovića, čiji je udarac sa 20 metara u 61. završio pored stative.

Pritisak se konačno isplatio u 66. minutu. Vešović je centrirao s desne strane, na drugoj stativi našao se Hakšabanović koji je glavom spustio za Mugošu, a napadač ,,sokola“ iz prve savladao golmana Rumunije.

Utakmica je odlučena u 87. minutu. Risto Radunović je prošao po lijevoj strani i proigrao Mugošu, poslije čijeg udarca se lopta odbila do Vukčevića.

Naredni meč u Ligi nacija naš tim igra u utorak 7. juna na gostovanju Finskoj.

 

Crna Gora – Rumunija 2:0

 

Gradski stadion, Podgorica. Gledalaca: 3.998.

Sudija: Lars Kristijan Andreas Ekberg (Švedska)

Strijelci
1:0 – Mugoša 66', 2:0 – M. Vukčević 87'

Žuti kartoni
Jovović, Božović - Crna Gora
Krecu - Rumunija

Crna Gora: Milan Mijatović, Marko Vešović, Igor Vujačić, Žarko Tomašević, Andrija Vukčević, Miloš Raičković (od 79. Aleksandar Šćekić), Marko Janković (od 84. Vukan Savićević), Adam Marušić (od 79. Marko Vukčević), Vladimir Jovović (od 56. Draško Božović), Sead Hakšabanović (od 84. Risto Radunović), Stefan Mugoša.
Selektor: Miodrag Radulović.

Rumunija: Florin Nica, Andrej Raciu, Vlad Kirikeš, Adrijan Rus, Nićusor Banću, Darijus Olaru (od 46. Aleksandru Maksim), Julijan Kristea (od 13. Aleksandru Krecu), Razvan Marin (od 78. Aleksandru Ćikaldu), Andrej Ivan, Florin Tanase (od 65. Denis Alibek), Valentin Mihaila (od 65. Jonuc Mitrica).
Selektor: Edvard Jordanesku.